Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

«Έκκληση στους συμπολίτες Δυτικομακεδόνες» από την Ένωση Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας

Η ΕΙΝΔΥΜ εκφράζει την λύπη και την απογοήτευση των νοσοκομειακών γιατρών της Δυτικής Μακεδονίας και καταδικάζει την αψυχολόγητη επίθεση που δέχθηκαν οι συνάδελφοι γιατροί και η νοσηλεύτρια του Γ.Ν. Φλώρινας.
Υπογραμμίζει για πολλοστή φορά την σημαντική υποστελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, τόσο σε ιατρικό, όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι λιγοστοί εναπομείναντες συνάδελφοι, για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πάσχοντες.
Κάνει έκκληση στους συμπολίτες Δυτικομακεδόνες να κατανοήσουν ότι σε ένα δημόσιο σύστημα που έχει ήδη καταρρεύσει, το ζητούμενο είναι να στηριχθεί παντοιοτρόπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί η κατάρρευση του θα οδηγήσει στην εξαΰλωση του συστήματος.
Το προσωπικό των νοσοκομείων, ιατρικό και νοσηλευτικό, είναι μέρος της κοινωνίας, την οποία στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και όχι ο αντίπαλος της.
Τέλος, η ΕΙΝΔΥΜ προτρέπει τους πολίτες να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

Αγγελόπουλος Άγγελος
Αντιπρόεδρος ΕΙΝΔΥΜ

To Top