Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Απάντηση στα σχόλια του κ. Θάνου Σβώλη, αντιπροέδρου Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης όπως δημοσιεύτηκαν στα Μ.Μ.Ε στις 27/01/2021

Η Περιφερειακή αρχή δεν επαναπαύεται, διεκδικεί!

Βρισκόμαστε στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου, κατανοώντας τα προβλήματα που προέκυψαν και συνεχίζουν να υπάρχουν λόγω της πανδημίας.

Οι  παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο γίνονται με στόχο να αμβλύνουμε τις συνέπειες της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ανακοινώθηκε η 6η επιστρεπτέα προκαταβολή  που θα δοθεί τον Μάρτιο και θα καλύψει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Όσο αφορά τα επιχειρησιακά προγράμματα ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα η δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες, κατασκευές, μεταφορές, κ.λ.π.).

Επίσης τρέχει το πρόγραμμα στήριξης ρευστότητας σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 της Περιφέρειας  με συνολικές δαπάνες κάτω των 10.000 ευρώ για το 2019 με ελάχιστο ποσό αποζημίωσης ποσού 1.000 ευρώ και ανώτατο  1.800 ευρώ και τελική ημερομηνία αίτησης 03/03/2021.

Επίσης ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη για νέα ειδικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα αφορούν την Δυτική Μακεδονία.

 

 Είναι θέμα χρόνου!

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

 

Γεώργιος Βαβλιάρας

 

To Top