Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Απάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη: «Ψυχραιμία κυρία Ζεμπιλιάδου! Έχει και η πολιτική διαστροφή τα όριά της!»

Με έκπληξη διαβάζω την «κριτική», που εξαπολύει στο πρόσωπό μου η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» κ.Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ενοχλημένη από την χθεσινή παρέμβασή μου, για την «αντιπολιτευτική τακτική της». Η κυρία Ζεμπελιάδου, επιλέγει μια προσωπική πρωτοφανή [αλλά καθόλου πρωτότυπη] επίθεση στο πρόσωπό μου. Για να κερδίσει τι; πέρα από λίγες στιγμές δημοσιότητας, και προφανώς κάποια «ανώνυμα» σχόλια σε κάποιες τοπικές ιστοσελίδες;
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου, είχε την ευκαιρία να επαναλάβει απόψεις, που επιμελώς φροντίζει να βρίσκουν το φως της δημοσιότητας, πολύ πριν τα συμβούλια. Το μόνο που είπα απευθυνόμενος στην κυρία Ζεμπιλιάδου, είναι πως αντί μιας στείρας κριτικής καλό θα ήταν όλοι όσοι συμμετέχουμε, στο περιφερειακό συμβούλιο να καταθέτουμε προτάσεις, και να δημιουργούμε ένα κλίμα συναίνεσης που έχει ανάγκη η περιοχή μας, υπερασπιζόμενος έτσι το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση όλων στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, αρνούμενος τις «κοκκορομαχίες»! Ο διαρκής «καταγγελτικός» λόγος της κυρίας Ζεμπιλιάδου-δίκην εισαγγελέως- προς πάσαν κατεύθυνση , δημιουργεί μια μάλλον κακή εικόνα και για την ίδια. Πρόκειται για «πολιτική» συμπεριφορά που δεν έχει ανάγκη η κοινωνία. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της κυρίας Ζεμπελιάδου να παραμένει φανατική θιασώτης ενός «ένδοξου» πολιτικού παρελθόντος, που δημιούργησε ιστορικά αδιέξοδα στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην περιοχή μας. Ωστόσο, δεν γίνεται να μετατρέψουμε σε χώρα λωτοφάγων, μια περιοχή που λεηλατήθηκε -όσο λίγες- από ένα σαθρό πολιτικό κατεστημένο, που δημιούργησε το πελατειακό κράτος, το κράτος «παραγόντων» και εξαγοράς συνειδήσεων. Αν κάτι μας πάει μπροστά είναι η μνήμη και όχι η λήθη.
Αγαπητή κυρία Ζεμπιλιάδου,
από θέσεις αρχής υπερασπίστηκα το δικαίωμα της περιοχής να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Υπερασπίστηκα την υποχρέωση που έχουμε όλοι να καταθέτουμε προτάσεις , προς όφελος της κοινωνίας. Και οφείλατε να γνωρίζετε πως και ως παράταξη αλλά και εγώ προσωπικά καταθέσαμε σειρά προτάσεων [ΔΕΗ, Καλλικράτης-τοπικές κοινότητες- Πολιτισμός, Παιδεία, Μεταλιγνιτική εποχή, πρωτογενής τομέας , προτάσεις ανά δημοτική ενότητα κ.ά.]. Δεν είδα πουθενά τη συμβολή σας στο διάλογο, αφού, προφανώς έχετε τη δική σας «άνυδρη»
καταγγελτική αντζέντα. Είμαι βέβαιος πως έχει πεισθεί η κοινωνία μας, πως ειδικά η παράταξή σας, προέρχεται από παρθενογέννεση και το κόμμα που με σθένος υπερασπίζεστε [και είναι απολύτως σεβαστό] δεν φέρει καμμια ευθύνη για το κατάντημα της περιοχής μας! Γι αυτό συνεχίστε να λειτουργείτε με το πάθος του ηττημένου. Και ως περιφερειακή παράταξη και ως πολιτικό κόμμα.
Είναι παράδοξο κυρία Ζεμπιλιάδου να στηρίζεις-όπως ισχυρίζεστε στο κείμενό σας- μια παράταξη της οποίας τον οικονομικό απολογισμό καταψηφίζεις. Γιατί αυτό συνέβη στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλλον χάσατε τόσο την ψυχραιμία σας, που σας διέφυγε η καταψήφιση του απολογισμού από την παράταξή «αλλάΖουμε εποχή», την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Αυτή την αλήθεια την αποκρύψατε από το ακροατήριό σας. Αντιλαμβάνομαι πως είναι έξω από τον πολιτικό σας πολιτισμό κάθε έννοια συναίνεσης, και κοινωνικού οφέλους, αφού το «κοινωνικό όφελος» , υπήρξε επί δεκαετίες προσφιλές σύνθημα του κομματός σας! Σκεφθείτε αν έχει νόημα να πολιτεύεται κανείς με εμμονές, παλαιοκομματικές τακτικές και να ονειρεύεται επιστροφή στο ένδοξο πολιτικό παρελθόν που οδήγησε μια χώρα στο χάος;
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές σας για την ψήφιση των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια της Βουλής, διατύπωσα την άποψή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλλον δεν είχατε την ψυχραιμία να την συγκρατήσετε. Ειλικρινά λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω σε ένα κείμενο καθ΄όλα προσβλητικό. Επιτρέψτε μου ωστόσο να συνεχίσω να πιστεύω σε έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό. Στον πολιτισμό του δημιουργικού διαλόγου και όχι της ανθρωποφαγίας. Στον πολιτισμό των ανθρώπων και του μέλλοντος και όχι στον πολιτισμό των αριθμών, που τόσο υπερασπίζεστε! Πιστέψτε με, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για την προβολή σας. Ανακαλύψτε τους. Μην επαναλαμβάνεστε. Αδικείτε τον εαυτό σας. Σκεφτείτε απλά τι συνέβη σε αυτή τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια.Πως φτάσαμε ως εδώ; Κοιτάξτε γύρω σας να βρείτε απαντήσεις. Είμαι σίγουρος πως εκεί θα βρείτε σκληρές για τον ελληνικό λαό αλήθειες , που ίσως σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε κι εσείς τη δική σας αλήθεια.
Και κάποιες διευκρινήσεις:
-Σχετικά με την διάλυση των Νοσοκομείων, οφείλετε να γνωρίζετε τις πολιτικές που οδήγησαν στη διάλυσή τους. Η σημερινή κυβέρνηση το μόνο που δρομολόγησε και ευθύνεται είναι η πρόσληψη 2.500 γιατρών, οι πρώτες προσλήψεις μετά από έξη χρόνια.
-Σχετικά με το ΕΣΠΑ, η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαική χώρα σε απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για το 2015.
-Σχετικά με την απουσία προτάσεων στο πακέτο Γιουνκέρ, σκεφτείτε με ψυχραιμία, πως το θέμα δεν έκλεισε ακόμα.
Όχι άλλος λαικισμός!Η περιοχή μας τον πλήρωσε ακριβά.Σήμερα χρειάζεται την σύνθεση απόψεων και δυνάμεων και όχι το διχασμό και την διάλυση.Σας καλώ λοιπόν σε ένα γόνιμο διάλογο για το σχέδιο εξόδου της περιοχής μας από την κρίση. Είμαι βέβαιος πως η συμβολή σας θα είναι σημαντική.
Με εκτίμηση
Θέμης Μουμουλίδης
ΥΓ. Ελπίζω αυτή τη φορά τα σχόλια σε κάποιες ιστοσελίδες να είναι επώνυμα. Κακό πράγμα η ανωνυμία στον δημόσιο λόγο. Όσο και η κουκούλα.

To Top