Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

«Βόμβα»: Αίτηση για υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα υπέβαλε η «Μαρινόπουλος»

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος (άρθρο 106Β)

Η αίτηση στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα προβλέπει εξυγίανση εν λειτουργία με προστασία από τους πιστωτές.

Η αίτηση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα στο Πρωτοδικείο, ενώ η είδηση έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατ’ αρχήν συμφωνία με την «Σκλαβενίτης ΑΕΕ» δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι, ενώ ήδη προκαλεί κλυδωνισμούς στην αγορά και η ανακοίνωση που είχε εκδώσει την περασμένη Τετάρτη (22/06/2016) η διοίκηση της «Μαρινόπουλος», στην οποία γινόταν λόγος για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».

Έντονη είναι η ανησυχία στην αγορά καθώς αρκετοί προμηθευτές είναι αποκλειστικά στον Μαρινόπουλο και υπάρχει κίνδυνος ντόμινο στην αγορά μετά από αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ, ο «γάμος» Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου «κόλλησε» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ ενστάσεις ώστε να μην αποδεχθούν οι προμηθευτές «κούρεμα» χρεών και υποχρεώσεων της Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται πως ο όμιλος «Μαρινόπουλος» απασχολεί πάνω από 12.500 εργαζόμενους σε 823 καταστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Μαρτίου.

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την Μαρινόπουλος Α.Ε. εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα Υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν.

To Top