Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Θα δίνω 4.000 ευρώ το μήνα σε όσους έχασαν το ΕΚΑΣ!

Τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το έχουν… τερματίσει – Ποια βουλευτής του κόμματος είπε ότι θα δίνει από το μισθό της σε όσους έχασαν το ΕΚΑΣ;

Στη δέσμευση να δίνει 4.000 ευρώ το μήνα από την βουλευτική της αποζημίωση σε χαμηλοσυνταξιουχους που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ ανέλαβε δημοσίως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά λέγοντας πως όταν ψήφισε το μέτρο είχε τη διαβεβαίωση πως θα κοπεί σταδιακά.

«Το ότι ορισμένοι άνθρωποι έχασαν από τα 600 ευρώ σύνταξη τα 200 και έφθασαν στα 400 εγώ αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω μέσα μου, δεν μπορώ να το δεχτώ», ανέφερε η κ. Βαγενά στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Οπως είπε με επιστολή σε όλους τους συναδέλφους της βουλευτές, ζητεί να παραχωρήσουν και αυτοί μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Eπέκρινε μάλιστα όσους ισχυρίζονται ότι η μηνιαία αποζημίωση των βουλευτών ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, χωρίς να αναφέρουν – όπως είπε – τα έξοδα γραφείου, μετακίνησης, τους φόρους, αλλά και ένα ποσό που δίνουν στο κόμμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι όσο παραμένει βουλευτής θα κρατάει από το μισθό της μόνο τα χρήματα για να καλύπτει τις παραπάνω υποχρεώσεις και τα υπόλοιπα (περίπου 4.000 ευρώ το μήνα) θα τα δίνει σε χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι να βρεθεί όπως ανέφερε – οριστική λύση με το ΕΚΑΣ.

«Έστειλα επιστολή προς υπογραφή, σε όλους τους συναδέλφους ελπίζω να ανταποκριθούν, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η ανοιχτή επιστολή που έστειλε πρόσφατα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους συναρμόδιους υπουργούς για το ίδιο ζήτημα δεν έγινε χάριν εντυπώσεων. Επιμένω, με απασχολεί πάρα πολύ αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαγενά αναφερόμενη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Είναι προφανές ότι η κυρία Βαγενά έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και επιχειρεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων της ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού.

To Top