Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Design: Χριστουγεννιάτικες ιδέες – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Ξεκινά η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων εορτών. Κάντε κάθε χώρο γιορτινό με μικρές κατασκευές που θα φτιάξετε μόνοι σας! Ειδικά αν έχετε παιδιά θα χαρούν να σας βοηθήσουν και να περάσουν την ώρα τους, αλλά και για μας τους ίδιους, είναι πολύ οικονομικές λύσεις που θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο μας.

   Δεν έχετε τζάκι; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξτε έναν πίνακα και ζωγραφίστε το, απλά, με κιμωλία σε μαυροπίνακα. Διακοσμήστε με άσπρο-μαύρο και ακόμη ένα χρώμα και η παλέτα θα έχει ολοκληρωθεί.

   image1

   Οι φωτογραφίες των αγαπημένων μας προσώπων μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο στεφάνι, είτε για την πόρτα, είτε εσωτερικά. Βάλτε με μικρές καρφίτσες τις φωτογραφίες σε ένα στεφάνι απο φελιζόλ, μια όμορφη κορδέλα και είναι έτοιμο. Ιδιαίτερο και μοναδικό.

   image2

   Έχετε άδεια βαζάκια από γλυκά και φαγητά; Βάλτε λευκή σκόνη στο 1/4 περίπου και ένα κεράκι, το ρεσό σας είναι έτοιμο! Μπορείτε ακόμη να διακοσμήσετε το βαζάκι με χρυσόσκονη ή μια καρώ Χριστουγεννιάτικη κορδέλα.

   image3

   Μικρά δεντράκια μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο σας αντί για το πιο μεγάλο κλασσικό δέντρο. Φτιάξτε τα εύκολα με κώνους από χαρτόνι, τυλίξτε τα με κλωστή πάνω σε κόλλα, και ράψτε μετά κουμπάκια αντί για μπάλες , σε ότι χρώματα θέλετε και ταιριάζει στο σπίτι σας.

   image4

   Αντί για τον κλασσικό στολισμό τραπεζιού, πάνω σε ένα δίσκο στοιβάξτε 3-4 συσκευασίες δώρων και δέστε τα με μια κορδέλα, εντυπωσιακό και εύκολο! Ολοκληρώστε με ένα γιορτινό τραπεζομάντηλο.

   image5

   Κι όμως δε χρειάζεται να κρύψετε σε συρτάρια και ντουλάπια τα κοχύλια του καλοκαιριού. Κολλήστε τα σε χάρτινο κώνο και φτιάξτε δεντράκια με αυτά. Συμπληρώστε το ιδιαίτερο αυτό στυλ διακόσμησης με αστερίες πάνω σε γιρλάντες και γήινα χρώματα στο χώρο.

   image6

   Οι κλασσικές πιατέλες γλυκών και κέικ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κεριά, κουκουνάρια και κλαδάκια. Αντί για τραπεζομάντηλο βάλτε τα στένσιλ που είχατε για να βάψετε τους τοίχους και μερικά δώρα πάνω στο τραπέζι.

   image7

   Κλαδάκια και ξυλάκια, καρφώστε τα και δέστε τα έτσι ώστε να γίνει ένα δεντράκι. Ύστερα βάψτε τα με ένα σπρέι σε χρώμα της επιλογής σας και έτοιμο το οικονομικό minimal δεντράκι σας.

   image8

   Παλιά και τρύπια γαντάκια; Κρεμάστε τα σε σκοινί και είναι έτοιμα να δεχτούν γράμματα στον Άγιο Βασίλη και γλυκά.

   image9

   Αν η αγορά Χριστουγεννιάτικου δέντρου σας είναι ένα επιπλέον έξοδο, εξοικονομήστε χρήματα βάζοντας κλαδιά σε βάζα που ήδη έχετε ή σε μπουκάλια κρασιού που έχετε καταναλώσει ήδη. Διακοσμήστε τα με λίγες μπάλες και κορδέλες και έτοιμος ο στολισμός.

   image10
   Δεν χρειάζετε να ξοδέψουμε πολλά για να μπούμε σε γιορτινή διάθεση, αρκεί να έχουμε όρεξη και λίγη φαντασία.

   Καλό δημιουργικό μήνα!

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   email: koutsosimougeorgia@hotmail.com

   Fb page: Georgia Koutsosimou Interior Design Decoration

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top