Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου

Σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου, το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ξεκινά στις 11.00π.μ. με Παραμύθια και θρύλους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στην Παιδική Βιβλιοθήκη Βελβεντού.

Στις 5.00μ.μ., στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, «Ο χρόνος γίνεται λόγος». Ο άνθρωπος έναν μόνο τρόπο έχει για να συμφιλιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Παίζουν οι μουσικοί: Αριστείδης Παυλίδης, Δημήτρης Συνδουκάς, Κατερίνα Τσιάρα.

Στις 9.00μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης «Ονειρεύομαι», μια βραδιά αφήγησης και μουσικής. Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Στέλιος Πελασγός. Στη μουσική ο Αλέξανδρος Μακρής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Όταν τα ζώα είχαν μιλιά η θάλασσα ήταν γλυκιά»

Παιδική Βιβλιοθήκη Βελβεντού – Ώρα: 11.00π.μ.- Με ελεύθερη είσοδο

Αφήγηση: Στέλιος Πελασγός

Παραμύθια και θρύλοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν να μιλούνε με τα ζώα. Ο Στέλιος Πελασγός ταξιδεύει τα παιδιά σε έναν κόσμο συναρπαστικών αφηγήσεων: «Ποτέ δεν έμενες μονάχος και αβοήθητος. Κι η μάνα σου αν γίνονταν λάμια και σε εγκατέλειπε στο δάσος, πάντα στο σταυροδρόμι μια αλεπού με ένα χρυσό κλειδί στο στόμα…».

Η δράση απευθύνεται σε σχολεία.

«Ο χρόνος γίνεται λόγος»

Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο- Ώρα: 5.00μ.μ. – Με ελεύθερη είσοδο

Ο άνθρωπος έναν μόνο τρόπο έχει για να συμφιλιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τον λόγο. Το παρελθόν γίνεται ιστορίες όχι για να γκρινιάξουμε ή να νοσταλγήσουμε αλλά για να βεβαιωθούμε πως «δεν άνθισαν ματαίως», δεν πήγε χαμένη η ζωή μας αλλά έχτισε τις βάσεις για τη δική μας ζωή και των γενιών που ακολουθούν. Χωρίς τις ιστορίες μας ο χρόνος χάνει το νόημά του και οι νεότερες γενιές μένουν ανυπεράσπιστες και έρμαιες.

Παίζουν οι μουσικοί: Αριστείδης Παυλίδης, Δημήτρης Συνδουκάς, Κατερίνα Τσιάρα

«Ονειρεύομαι», μια βραδιά αφήγησης και μουσικής

Αίθουσα Τέχνης – Ώρα: 9.00μ.μ. – Τιμή εισιτηρίου: 4€

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Στέλιος Πελασγός.Στη μουσική ο Αλέξανδρος Μακρής.

Δύο άνθρωποι του λόγου ονειρεύονται επί σκηνής έναν κόσμο δικαιοσύνης και αλήθειας, έναν κόσμο όπου η ομορφιά θα ανθίζει μέσα στην ταπεινότητα κι ο γιος μιας φτωχής χήρας θα μπορεί να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Ονειρεύονται ένα πεφταστέρι να γρατζουνά τη σκοτεινιά της νύχτας και να φτάνει στο παράθυρο τους, ονειρεύονται πως ένα καλό όνειρο μπλέκεται στα γκρίζα μαλλιά μιας γυναίκας, κρύβεται κάτω από τις ρυτίδες των γερόντων… Ονειρεύονται!

To Top