Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Διακύρηξη συνδυασμού «Ολα αλλιώς»

Αγαπητοί Συνδημότες

Καταρχάς επιτρέψτε μας να σας συστηθούμε

 

Νέοι στην πλειοψηφία μας άνθρωποι, οι περισσότεροι χωρίς ως τώρα εμπλοκή στα αυτοδιοικητικά, αποφασίσαμε να αντιπαρατεθούμε με το μύθο της απάθειας και να σας ζητήσουμε να μας εμπιστευτείτε, δίνοντάς μας τη δύναμη να τα αλλάξουμε ΟΛΑ! Στόχος μας ένα νέο μοντέλο διοίκησης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών και όχι των πελατών, στις ανάγκες του 21ου και όχι του 20ού αιώνα, στις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων.

Το όνομα του συνδυασμού μας είναι ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ και αυτό έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε. Με ξεκάθαρο όραμα για τον τόπο μας, τοποθετούμε στο επίκεντρο την πολιτική, με όρους αξιοκρατίας και ανοιχτότητας. Οραματιζόμαστε έναv Δήμο χωρίς ρουσφέτια και κολλητούς, χωρίς κλειστά γραφεία και αποφάσεις κάτω από το τραπέζι. Έναν Δήμο που πρόσβαση στις υπηρεσίες του θα έχει ο κάθε δημότης είτε μένει στο κέντρο της Κοζάνης, είτε στη Μεταμόρφωση, στο Ρύμνιο ή στον Πολύμυλο.

Η περιοχή μας αντιμετωπίζει ήδη τον εφιάλτη της αποβιομηχάνισης. Τα προηγούμενα χρόνια δε δημιουργήθηκε κανένα σοβαρό σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα νέο αφήγημα που θα το χαρακτηρίζει ο ρεαλισμός και η διάθεση για αλλαγή. Ορισμένες από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι:

  1. Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με αιχμή του δόρατος την ίδρυση Γεωργικής Σχολής.
  2. Επένδυση στον Ενεργειακό Τουρισμό, αξιοποίηση ιστορικών στοιχείων και σχέσεων της περιοχής όπως τα «Μονοπάτια ανταλλαγής πληθυσμών», επανασχεδιασμός και αξιοποίηση του Κρόκου (περιοχή-προϊόν) και δημιουργία δικτύου Μουσείων με ναυαρχίδα το Μουσείο της Αιανής.
  3. Δημιουργία Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με επαγγελματικά κίνητρα σε startups και νέες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στο Δήμο. Καινοτόμες εφαρμογές για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη (Ηλεκτρονικός Δήμος).
  4. Δημιουργία χώρων πρασίνου σε κάθε γειτονιά και χωριό και μετατροπή δευτερευόντων δρόμων σε «χώρους για το παιδί και τους γονείς» χωρίς θόρυβο και ρύπανση αλλά με ασφάλεια, προσβασιμότητα, αναψυχή και κοινωνικοποίηση. Στόχος μας να γίνει η Κοζάνη ο Δήμος της χώρας με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το ΠΑΙΔΙ.
  5. Δήμος φιλικός στους πολίτες και το περιβάλλον. Στοχεύουμε να γίνει η Κοζάνη ο πρώτος Δήμος με μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2 και οδοφωτισμό χωρίς κόστος, ενώ ο σταδιακός εξηλεκτρισμός των οχημάτων του Δήμου θα επιτρέψει τη δωρεάν μετακίνηση των δημοτών.

Την επόμενη μέρα θα μας βρείτε σε κάθε σημείο του δήμου. Εκεί που παρουσιάζονται τα προβλήματα. Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε την «υπηρεσιακή» νοοτροπία, με σκοπό, να είμαστε αποτελεσματικοί στη λύση των καθημερινών προβλημάτων, αλλά και μεθοδικοί στη χάραξη του στρατηγικού προγραμματισμού.

Δεν υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες. Η εποχή που περνάμε είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και εύκολες επιλογές.

ε διεκδικούμε την ψήφο σας με τοπικιστικά κριτήρια. Για εμάς δεν έχει σημασία, αν κάποιος είναι Κοζανίτης, Πόντιος ή Βλάχος. Όλοι είναι πολίτες του Δήμου Κοζάνης και αυτό αρκεί. Δε θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, εάν μας ψηφίσετε απλώς και μόνο γιατί στο συνδυασμό μας συμμετέχουν φίλοι ή συγγενείς σας. Θέλουμε να πιστέψετε στο όραμα που έχουμε για τον τόπο και να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτό. Για να γίνουμε όλοι εμείς, η αλλαγή που περιμένουμε.

Στην πολιτική θεωρούμε ότι οι ποσοστώσεις δε λύνουν κάποιο πρόβλημα εκπροσώπησης. Θέλουμε να πετύχουμε στο δικό μας συνδυασμό, οι άνδρες και οι γυναίκες να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό υποψηφίων. Ίσες ευκαιρίες για όλους!

Θα παλέψουμε και θα συγκρουστούμε, για να αλλάξουμε νοοτροπίες που μας κρατάνε κολλημένους στο παρελθόν. Ο λόγος μας έχει γωνίες. Αλλά περισσότερο από γωνίες, έχει επιχειρήματα και λύσεις! Δε διστάζουμε να στηρίξουμε τις σωστές πρακτικές και να πούμε ξεκάθαρα -για παράδειγμα – ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, όπως άλλωστε και κάθε νόμος. Αλλά την ίδια στιγμή είμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση που πλήττεται, για να βρούμε τρόπο να κάνουμε τη μετάβαση πιο ομαλή· για να μετατρέψουμε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Για εμάς κάθε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή είναι ένας καθημερινός μαχητής που προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε κάθε μορφής δυσκολία. Η αγορά είναι το ζωντανό κύτταρο που δίνει ζωή στην πόλη και στα χωριά. Το ξέρουμε καλά, γιατί είμαστε άνθρωποι της αγοράς.

Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Ποιοι θα εργαστούν για την υλοποίησή τους; Στρατηγικός μας στόχος είναι η ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των πολιτών και η ανάπτυξη του εθελοντισμού, για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο στον οποίο θα θέλουν να έρθουν να ζήσουν κι άλλοι.

Πολλοί Κοζανίτες ζουν σε άλλες πόλεις της χώρας ή στο εξωτερικό. Στόχος μας η ενεργοποίηση αυτού του ισχυρού δυναμικού, για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους να προοδεύσει. Το πιο σημαντικό στην κίνησή μας αυτή είναι ότι αποκαθιστούμε τη σχέση των συνδημοτών μας με τον τόπο τους. Τους εντάσσουμε εκ νέου στην καθημερινότητά του. Τους διαβεβαιώνουμε ότι για εμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής μας εξέλιξης και δημιουργίας!

Σήμερα καλούμε όλες και όλους όσοι φλέγονται από την ίδια αγάπη και αγωνία για το μέλλον του τόπου να συνεισφέρουν με ενδιαφέρουσες υλοποιήσιμες ιδέες για ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Αξίζει να το παλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να το ονειρευτούμε ΑΛΛΙΩΣ. Αξίζει να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε τον τόπο μας καλύτερο στις επόμενες γενιές.

Τέλος, θέλουμε να απευθυνθούμε σε ΕΣΕΝΑ που διάβασες μέχρι τέλους τη διακήρυξή μας και, ενώ αισθάνεσαι ότι βρήκες πολλές από τις σκέψεις σου αποτυπωμένες στις παραπάνω γραμμές, δε μπορείς να βρεις χρόνο από τη δουλειά σου, από την οικογένειά σου ή νομίζεις ότι απλώς “δεν κάνεις εσύ γι’ αυτά”. Σου λέμε, λοιπόν, ότι σε κανέναν από εμάς που παίρνει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια δεν του περισσεύει χρόνος. Έρχονται, όμως, στιγμές που το ραντεβού με την ιστορία επιτάσσει να βγούμε μπροστά. Να προτάξουμε το συλλογικό, απέναντι στο ατομικό. Να πάρουμε την ευθύνη στα χέρια μας και να αφήσουμε το στίγμα μας στον τόπο που μας γέννησε. Να αφήσουμε το σημάδι στη ρίζα μας. Στο ραντεβού αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Να γιατί σε θέλουμε μαζί μας, για να τα ονειρευτούμε και να τα κάνουμε ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Η Επιτροπή του συνδυασμού ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ

 

Στηρίζουν την προσπάθεια οι:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΑλειφέρηςΠερικλήςΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μαυρίδης ΓρηγόρηςΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τζήμος ΝικόλαςΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Τζέλλου – Πλιάκη ΚωνσταντίναΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Μήτσιος ΖήσηςΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Λαμπρέτσας ΚωνσταντίνοςΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ- ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ντίνας ΚωνσταντίνοςΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Βάμβας ΜιχάληςΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Γακόπουλος ΕυθύμηςΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Δαγιόγλου ΜαρίαΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Σιώζος ΘανάσηςΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ- ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Σούλιος ΙωάννηςΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Κούρτης ΣτέφανοςΑΞ/ΚΟΣ Ε.Α.
Τσικόγιας ΆκηςΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Χαραλαμπίδης ΓιάννηςΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Καλογερίδης ΠαναγιώτηςΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κωτούλας ΑλέξηςΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Φασνάκης ΓιάννηςΠΩΛΗΤΗΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μαχαίρας ΝίκοςΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Δόκος ΓιώργοςΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Καλογερίδης ΚοσμάςΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Διάφα ΚατερίναΣΥΝΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Διαφας ΠαναγιώτηςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κουμουσίδου ΕυρύκλειαΑΓΡΟΤΗΣ
Κεντεποζίδης ΣταύροςΚΑΘ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ)
Τσαλίδης ΓιάννηςΕΜΠΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Λαβαντσιώτης ΧρήστοςΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Γκουτζιομήτρος ΒασίληςΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μόσχου ΑναστασίαΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Αλεξανδρίδης ΓιώργοςΑΣΦΑΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μεχτερίδου ΚυριακήΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Ταϊγανίδης ΘόδωροςΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Χάιδος ΒαγγέληςΙΑΤΡΟΣ (ΒΕΡΟΛΙΝΟ)
Μαλιαμάνη ΦανήΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Λουκάς ΑβραάμΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
Σκρέκα ΕυαγγελίαΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Σάννας ΣτέργιοςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μανδραβέλης ΠάσχοςΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Μήλιος ΕυθύμιοςΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κάβουρας ΦώτηςΓΥΜΝΑΣΤΗΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ζαμπάκας ΠασχάληςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μαυρίδης ΠαναγιώτηςΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τζημοπούλου ΒασιλικήΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Τραπεζουντίδης ΝίκοςΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Παπαθύμιου ΒιόλαΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
Οικονόμου ΓεώργιοςΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ – ΜΕΣΙΤΗΣ
ΓεωργιάδηςΓιώργος

Γρίβα Χριστίνα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Παχατουρίδου ΜαρίαΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ)
Χατζηδάκης ΣτέλιοςΦΥΣΙΚΟΣ (ΑΛ ΑΪΝ – ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ)
Μαρούδης ΠαναγιώτηςΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντεποζίδου ΕλένηΜΟΥΣΙΚΟΣ (ΖΥΡΙΧΗ)
Καραδήμος ΝίκοςΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Μανακίτσας ΠαρασκευάςΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Εβρινιάδου ΔέσποιναΟΙΚΙΑΚΑ
Τσιότσιας ΚωνσταντίνοςΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κωνσταντόπουλος ΚωνσταντίνοςΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Καρανάνος ΑναστάσιοςΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Μόσχος ΓιώργοςΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ
Αργυρίου ΘεοδοσίαΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πετακάκης ΘόδωροςΑΓΡΟΤΗΣ
Παπαδόπουλος ΑθανάσιοςΗΛΕΚΤΡΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Βασιλάκου ΟυρανίαΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Παρτώνα ΚωνσταντίναΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ
Γκουργκούτας ΘεοδόσηςΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κατσάνου ΝατάσαΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
Κωνσταντινίδης ΠαναγιώτηςΑΓΡΟΤΗΣ
Καραγιαννίδου ΆνναΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
Χατζηγεωργούδης ΧρυσοβαλάντηςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τοπαλίδης ΠαναγιώτηςΠΡΟΠ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Μαθιουδάκη ΜαρίαΑΠΟΦΟΙΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
Δουγαλής ΠαύλοςΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Καραγιάννης ΚωνσταντίνοςΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ  (ΒΕΡΟΛΙΝΟ)
Αλμπάνης ΠέτροςΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Γάβρος Ζήσης (Άκης)ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Καφάσης ΧρήστοςΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Πάπιστας ΔημήτρηςΕΜΠΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

 

Ακολουθήστε μαςκαι υπογράψτε τη Διακήρυξή μας

www.ola-allios.gr

www.facebook.com/olaallios/

To Top