Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Συνάντηση του Υπ. Παιδείας Κ.Γαβρόγλου και του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είχε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σχετικά με την προοπτική και το σχεδιασμό του νέου  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος μετέφερε για μια ακόμη φορά στον Υπουργό  την πεποίθηση του πως είναι κρίσιμο για την περιοχή η δημιουργία ενός ισχυρού, ανταγωνιστικού  και  βιώσιμου Πανεπιστημίου.

Από τη συζήτηση έγινε σαφές και  ξεκάθαρο πως από  το  νέο σχεδιασμό και την εφαρμογή των  ακαδημαϊκών κριτηρίων η Κοζάνη θα βγει ενισχυμένη,   επιδιώκοντας να διαδραματίσει  το μητροπολιτικό της ρόλο στη  Δυτική Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου και έγινε δεκτό το αίτημα του,  να επισκεφθεί την Κοζάνη και να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων για το ζήτημα του νέου Πανεπιστημίου.

Ο Δήμος Κοζάνης από την έναρξη του διαλόγου για το νέο ακαδημαϊκό τοπίο της περιοχής πρωτοστατεί στη διαδικασία συγχώνευσης θεωρώντας τη προϋπόθεση για την επιβίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία.

To Top