Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδη, σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

Με αφορμή τον έλεγχο των αρχών στους χώρους φιλοξενίας των φιλοζωικών οργανώσεων, οι δήθεν θεματοφύλακες του φιλοζωικού κινήματος έχουν εξαπολύσει για μια ακόμα φορά επίθεση στον Δήμο Κοζάνης.

Οι ίδιοι που απαιτούν και καλώς πράττουν από τον Δήμο να τηρήσει την νομοθεσία, εξανίστανται όταν καλούνται να τηρήσουν τη νομοθεσία! Μιλούν για «συνομωσία» που έχει κατασκευάσει ο Δήμος Κοζάνης με τη Δικαιοσύνη , υποκινώντας τον έλεγχο της αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ούτε στο χάρτη που είναι η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία, ψάχνοντας για «ενόχους», γιατί όπως λένε και στα τηλεφωνήματά τους «όλοι ξέρουμε τι γίνεται στην επαρχία». Ε λοιπόν όχι δεν ξέρετε και μάλλον δεν σας ενδιαφέρει και η αλήθεια.

Ακόμα αυτοί που μιλούν για τους θανάτους στο καταφύγιο του Δήμου (παρά το γεγονός πως ο Δήμος επανειλημμένα έχει αναφέρει πως επρόκειτο για περιστατικό, που συνέβη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λόγω συγκεκριμένου μικροβίου και αφορούσε κυρίως αδέσποτα κουτάβια ημερών,) ξέρουν πόσους θανάτους ζώων είχαμε στους χώρους φιλοξενίας ζώων των δύο συγκεκριμένων σωματείων; Υπάρχουν στοιχεία; Η απλά εκεί οι θάνατοι των ζώων, εάν υπήρξαν, δικαιολογούνται γιατί είναι των φιλόζωων; Ενδιαφέρθηκε κανείς να μάθει αν στο καταφύγιο του Δήμου τον υπόλοιπο καιρό υπήρξαν θάνατοι, πόσοι και αν δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό «κολαστήριο», όπως εύκολα διάφοροι το αποκαλούν;

Όλοι αυτοί που με ευκολία θα πάρουν θέση, γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση στους χώρους φιλοξενίας ζώων των δύο φιλοζωικών σωματείων; Έχουν εικόνα της πραγματικότητας; Προσωπικά δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα, για αυτό και αναμένω τις απαντήσεις της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Όλοι αυτοί, που ενδιαφέρονται για την τύχη των αδέσποτων ζώων γνωρίζουν το τι και ποιους στηρίζουν; Κάποιοι από αυτούς που δήθεν καταδιώκονται, είχαν στο παρελθόν συμβάσεις με το Δήμο Κοζάνης και όταν αυτό σταμάτησε άρχισαν οι απειλές και οι εξυβρίσεις! Μια απλή αναζήτηση στο youtube μπορεί εύκολα να δώσει απαντήσεις.

Και για να τελειώνουμε:

Φιλοζωικά μαθήματα δεν δέχομαι από κανέναν!

Ο Δήμος εφαρμόζει εδώ και καιρό την νομοθεσία, αλλά κάποιοι από τα φιλοζωικά σωματεία συνεχίζουν να παρακωλύουν το έργου του Δήμου με ποικίλους τρόπους.

Ο Δήμος έχει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα, οι πολίτες εύλογα διαμαρτύρονται αλλά εμείς καλούμαστε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας. Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιοριστούν τα προβλήματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει «μαγική» λύση, ειδικά σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Θα πρότεινα, όσοι εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την τύχη των ζώων, να ερευνήσουν οι ίδιοι τι συμβαίνει τα τελευταία 11 τουλάχιστον χρόνια, να έρθουν από κοντά να δουν την κατάσταση και στη συνέχεια να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ο Δήμος, όπως υποσχέθηκε, έχει αναβαθμίσει και θα συνεχίσει να το κάνει, τις συνθήκες στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας με μια επίσκεψη στο χώρο.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω αυτό που είχαμε εκφράσει σε ανακοίνωσή μας πριν από αρκετούς μήνες.

Με λυπεί το πόσο «εύκολα» αναπαράγονται σε κάποια ΜΜΕ της χώρας, «ειδήσεις» και «καταγγελίες», χωρίς να προηγηθεί η απαιτούμενη δημοσιογραφική έρευνα. Καλώ προσωπικά, όποιο ΜΜΕ της χώρας το επιθυμεί, να έρθει στην Κοζάνη σε χρόνο που θα επιλέξει, να δει από κοντά το μοναδικό αδειοδοτημένο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στην Π.Ε. Κοζάνης , να ενημερωθεί για το πρόγραμμα διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης και στη συνέχεια να κρίνει το έργο που γίνεται.

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης

To Top