Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Αποκλειστική συνέντευξη της Νατάσας Καραγιάννη & του Γιάννη Παπαευαγγέλου! «Les milles voix de Natasha» αποκλειστικά στο ditiki.gr!

   Δύο άνθρωποι… Δύο ξεχωριστά ταλέντα… Ένας κοινός γνώμονας… Η αγάπη για τη μουσική!

   Η Νατάσα Καραγιάννη και ο Γιάννης Παπαευαγγέλου μιλάνε αποκλειστικά στο ditiki.gr και στην Αίγλη Καρανάνου!

   Ας τους γνωρίσουμε πρώτα.

   Ποια είναι η Νατάσα Καραγιάννη;

   Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου κατάγεται από το Βόιο Κοζάνης ενώ η μητέρα μου από την Αιανή Κοζάνης. Πάντα είχα επαφή με την Κοζάνη, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τις γιορτές. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός από το 2008 και είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Ξεκίνησα τη μουσική της πορεία στο Δημοτικό Ωδείο Αναλήψεως σπουδάζοντας παράλληλα πιάνο και κιθάρα και αυτή τη στιγμή είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Αρμονίας της τάξης του Γ. Παπαευαγγέλου. Τα πρώτα μου μουσικά ερεθίσματα προήρθαν από τον αδερφό μου, επίσης μουσικό και τραγουδιστή. Η ενασχόλησή μου με το τραγούδι ξεκίνησε και αυτή από την παιδική μου ηλικία όταν πρωτοπαρακολούθησα μαθήματα Μονωδίας στο ωδείο. Μετέπειτα, εξέλιξα τις φωνητικές μου γνώσεις κάνοντας μαθήματα με τις καταξιωμένες στο χώρο καθηγήτριες, Εύα Βασιλοπούλου και Εύη Σιαμαντά, με τις οποίες συνεργάζομαι μέχρι και σήμερα. Ο άνθρωπος που συνέβαλε στην εμπλούτιση του μουσικού μου ρεπορτορίου ήταν ο Μάνος Βασιλόπουλος.

   Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαευαγγέλου;

   Γεννήθηκα το 1979 στη Ζυρίχη Ελβετίας. Ζω και εργάζομαι στην Κοζάνη. Ξεκίνησα μουσική σε πολύ νεαρή ηλικία στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης απ’ όπου και πήρα τα πτυχία της Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας μελετώντας παράλληλα πιάνο και σαξόφωνο. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Σύνθεσης με «ΑΡΙΣΤΑ» παμψηφεί και Β’ Βραβείο με καθηγητή τον Βασίλη Κίτσο. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τους Dimitri Smirnov, Χ. Σαμαρά και Lisa Lim, για τη μουσική στον κινηματογράφο και στο θέατρο με τον Ν. Κυπουργό, Λειτουργικής Αρμονίας με τον Κ. Τσούγκρα, Στοχαστικής Μουσικής με τον Α. Αντωνόπουλο, Αναγεννησιακής και Μπαρόκ Μουσικής με τον Δ. Ιωάννου. Είμαι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών. Διδάσκω ανώτερα θεωρητικά στα Δημοτικά Ωδεία Κοζάνης και Γρεβενών. Αποτελώ, επίσης, μέλος πολύ γνωστής παραδοσιακής ορχήστρας της περιοχής στην οποία παίζω πολλά χρόνια.

   Καραγιάννη - Παπαευαγγέλου

   Πώς γεννήθηκε αυτή η συνεργασία;

   Όταν ο Γιάννης συνάντησε τη Νατάσα, η Νατάσα συνάντησε το Γιάννη.

   Η γνωριμία ήρθε πριν από πολλά χρόνια όταν πρωτοσυνεργαστήκαμε σε ένα βραδυνό live. Θεωρούμε τη συνάντησή μας καρμική και μοναδική στη ζωή και των δυο μας διότι είναι ευτυχία να έχεις συνεργαστεί τόσα χρόνια, ιδίως ο Γιάννης, με διαφορετικούς μουσικούς, διαφορετικών αντιλήψεων, και τελικά να καταλήγεις λέγοντας πως “είσαι εδώ”, να δημιουργήσεις κάτι στο οποίο θα δοθείς ολοκληρωτικά. Πριν από ένα χρόνο, ήρθε η στιγμή, μας έγινε μια πρόταση να δημιουργήσουμε μία μουσική ομάδα, στην οποία ηγήθηκε ο Γιάννης, που είχε στόχο ένα αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού το οποίο είχε καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα με το όνομα “Υπάρχουν Άνθρωποι”. Κάναμε επτά συναυλίες, το παρουσιάσαμε σε διάφορα μέρη της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία, αφού ολοκληρώθηκαν αυτές οι συναυλίες ήρθε η συνεργασία των δυο μας κάτι το οποίο προέκυψε αβίαστα λόγω του δεσίματος που αποκτήσαμε μεταξύ μας αλλά και της χρόνιας φιλίας μας. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε ότι πλέον θα είμαστε ένα δίδυμο το οποίο θα μπορεί, μέσα από πολλή δουλειά, να φιλοξενεί μουσικούς για να εξελίσσουμε το πρόγραμμά μας.

   Δημιουργήσαμε αυτό το δίδυμο λοιπόν κι εφόσον, πάντα, συνδυαστικά με εμάς, θα συμμετέχουν και οι υπόλοιποι, αποφασίσαμε το όνομά μας το “Οι Χίλιες φωνές της Νατάσας” και στα γαλλικά για να είναι πιο εύηχο “Les Milles Voix de Natasha”. Στόχος μας είναι να τραγουδάμε μαζί με το κοινό που μας ακούει και μας παρακολουθεί. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η συμμετοχή του κοινού και θέλαμε να το δείξουμε αυτό στον κόσμο και μέσα από το όνομά μας. Οι δικές μου φωνές, να ενωθούν με αυτές του κόσμου και να δημιουργούνται “Οι Χίλιες Φωνές της Νατάσας” κάθε φορά.

   Ποια είναι η πορεία σας μέχρι σήμερα;

   Αυτήν την περίοδο είμαστε σε δημιουργικό οίστρο ο οποίος ξεκίνησε πριν από, περίπου, 5 μήνες έπειτα από μία ιδέα που μας γεννήθηκε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας δισκογραφικά. Πιστεύουμε στην απλότητα της μουσικής. Μία φωνή κι ένα πιάνο μπορούν να έχουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα μέσα από την απλότητά τους. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Παίζοντας με τους Συνθέτες”. Μέσα σε αυτόν τον δίσκο έχουμε 12 ελληνικά τραγούδια, διαφόρων συνθετών, ένα εκ των οποίων είναι και το δικό μας τραγούδι που ηχογραφήσαμε τον Μάιο με τίτλο “Πόσο θέλω να σε δω” σε στίχους δικούς μου και μουσική του Γιάννη. Αυτό το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό που θα παρουσιάσουμε και τον δίσκο μας, θα ενημερωθεί γι’αυτό και ο κόσμος.

   Αυτή την περίοδο δουλεύουμε, επίσης, ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι το οποίο το έχουμε ήδη παρουσιάσει 3 φορές, στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα στην Κάρυστο.

   Καραγιάννη - Παπαευαγγέλου2

   Πώς προέκυψε η εμφάνισή σας στην Κάρυστο;

   κα Καραγιάννη: Στην Κάρυστο διέμενα 2 χρόνια και μέσα από την καθηγήτριά μου φωνητικής την κα Βασιλοπούλου μάς προτάθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Καρύστου αλλά και τον Δήμο να το παρουσιάσαμε εκεί, στο Ενετικό Κάστρο της Καρύστου.

   Κάρυστος

   Μέσα από αυτό, μας έγινε πρόταση για το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, στη λίμνη Πλαστήρα, όπου θα παρουσιάσουμε πάλι το ίδιο εγχείρημα στις 10 Ιουλίου, Κυριακή, στις 21:00.

   Ποιο είναι το πρόγραμμά σας για το φετινό καλοκαίρι;

   Στις 12 του ίδιου μήνα, θα παρουσιάσουμε το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στη Λευκόβρυση Κοζάνης όπου έχουμε τη τιμή να συνεργαζόμαστε με τον εξαίρετο πιανίστα κο Τζούκα Γιώργο αλλά και με τον μόνιμο συνεργάτη μας κο Ζουζό Κωνσταντίνο η βοήθεια του οποίου είναι πολύτιμη αλλά και η συμμετοχή του στο σαξόφωνο και στο κλαρίνο. Την Τρίτη λοιπόν στις 12 Ιουλίου θα το παρουσιάσουμε πλήρως με την προαναφερθείσα τετράδα.
   Στις 14 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ Καρύστου σε συνεργασία πάλι με τον εκεί Δήμο. Δεν αφήνουμε το πρόγραμμά μας παρ’ότι αυτή τη σεζόν παρουσιάζουμε το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Το κοινό που έρχεται και μας ακούει αντιλαμβάνεται πως παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό με την έννοια της πολυποικιλότητας στο πρόγραμμά μας. Πέραν του ελληνικού ρεπερτορίου υπάρχει και ξένο ρεπερτόριο. Ο στόχος μας είναι να μην παρουσιάζουμε κάτι τετριμμένο.

   Μέσα στο καλοκαίρι, κατά πάσα πιθανότητα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου, θα παρουσιαστεί πάλι το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι σε κάποια νησιά των Κυκλάδων. Δυστυχώς, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

   Ποια είναι τα όνειρά σας για το αύριο;

   Δε θέτουμε μακροχρόνιους στόχους αλλά βραχυπρόθεσμους. Το κυριότερο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να δουλεύουμε, εμείς οι δυο, ούτως ώστε να μπορούμε να υποδεχόμαστε άλλους τραγουδιστές, μουσικούς ή οργανοπαίκτες. Θέλουμε η βάση να είμαστε εμείς οι δυο και από εκεί και πέρα να έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε ανθρώπους που μας στηρίζουν και μας βοηθάνε στο να εξελίσσουμε αυτό που κάνουμε. Μας αρέσουν πολύ οι θεματικές βραδιές είτε έχει να κάνει με συνθέτη, είτε με δημιουργό. Το κοινό ενδιαφέρεται να γνωρίζει από πού προέρχονται τα τραγούδια που ακούει, πώς δημιουργήθηκαν και από ποιον συνθέτη. Έτσι ξεκίνησαν οι θεματικές βραδιές.

   Σας εύχομαι τα καλύτερα!

   Ευχαριστούμε πολύ!

   Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από τη σελίδα τους στο facebook

   *»Οι Χίλιες Φωνές της Νατάσας» ή αλλιώς «Les milles voix de Natasha» ακούγονται στη Θεσσαλονίκη, κάθε Παρασκευή, στο «Κρόκος»

   Συνέντευξη: Αίγλη Καρανάνου

   To Top