Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ σεδημοτικά κτήρια

Σε δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας στα δημοτικά κτήρια προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου«Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ Δήμου Κοζάνης»από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Βαγγέλη Σημανδράκου, καθώςκαι του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Μιχάλη Πεχλιβανίδη.

Το έργο αφορά σε εργασίες κατασκευής ραμπών, διαβάσεων  και  WC για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, στα κτήρια του Δημαρχείου, του ΔΗΠΕΘΕ, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, του Δημοτικού Ωδείου,  του 2ου Παιδικού Σταθμού Κοζάνης, του Φυτώριου Κοζάνης (Λόγιου Πάρκου), καθώς και του Πνευματικού Κέντρου Αιανής.

Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε πως «Η παροχή ίσων ευκαιριών στην προσβασιμότητα αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Εμείς έχουμε ξεκινήσει μία συντονισμένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία έχει και συνέχεια.».

Να σημειωθεί πως το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται σε 83.000,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε54.415,34ευρώ.

 

 

 

 

 

To Top