Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Έγκριση Σχεδίου Καταστατικού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Ενεργειακή Κοινότητα με διακριτικό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας»

Έγκριση Σχεδίου Καταστατικού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Ενεργειακή Κοινότητα με διακριτικό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας» (10/12/2020)

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το Σχέδιο Καταστατικού της υπό δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας μεταξύ της Περιφέρειας, των 13 Δήμων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μέσα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας και μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας, μία προσωπική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  κ.Γιώργου Κασαπίδη, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα.

Θα λειτουργήσειως βασικό όχημα και εργαλείο για την πορεία μας προςτην ΄΄Πράσινη΄΄ Περιφέρεια, που είναι το όραμα και ο βασικός πολιτικός στόχος της σημερινής Περιφερειακής αρχής.  

Μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, δράσεων και κυρίως επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, θα βαδίσουμε προς μια συνολική αναδιάρθρωση του οικονομικού και παραγωγικού μας μοντέλου, μέσα στο οποίο εντάσσεται και  το ζήτημα της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών Φορέων, Επιχειρήσεων και Νοικοκυριών, εκμεταλλευόμενο τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη συνένωση των δυνάμεων Περιφέρειας, Δήμων και Πανεπιστημίου μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας.

            Σε συνέχεια, λοιπόν, συντονισμένων ενεργειών που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχου κ. Καλλιόπης Κυριακίδου και μετά την έγκριση του σχεδίου καταστατικού της Ενεργειακής Κοινότητας από τα Δημοτικά Συμβούλια και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τέθηκε αυτό υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου και ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κας Καλλιόπης Κυριακίδου

To Top