Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ενέργειες για την λειτουργία των σταθμών διοδίων στο Δήμο Βοΐου

Άμεση ήταν η αντίδραση και η κινητοποίηση από πλευράς του Δημάρχου Βοΐου και της Επιτροπής  Αγώνα, έπειτα από την έναρξη των εργασιών κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων στο Δήμο Βοΐου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μπάρας Σιάτιστας.

Σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποτρέψουν την λειτουργία των νέων διοδίων στον Δήμο μας, προέβησαν ο νυν Δήμαρχος Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο νεοεκλεγέντας  Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Τζιλίνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και νυν δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Καραμπατζιάς και ο νεοεκλεγέντας επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και νυν δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Γκερεχτές.

Στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί υπήρξε ενημέρωση επί του θέματος στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειο Μιχελάκη. Ακολούθησε συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά όπου και εκφράστηκε η συμπαράσταση και συμμετοχή από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε οποιεσδήποτε μελλοντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας όπου συζητήθηκε το θέμα στην συνεδρίαση που ακολούθησε. Το θέμα αυτό αφορά όχι μόνο τον Δήμο Βοΐου και την Σιάτιστα, αλλά συνολικά όλη την ευρύτερη περιοχή (Κοζάνης ,Γρεβενά) υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος όσο και ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφάσισε ομόφωνα μαζί με τον Δήμο Κοζάνης και τον Δήμο Βοΐου, να κινηθούν από κοινού σήμερα όλες οι νομικές διαδικασίες προκειμένου να ανασταλούν οι εκτελεσθείσες εργασίες κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή της Μπάρας Σιάτιστας μέχρι να προκύψει νέα κυβέρνηση και να τεθεί το θέμα αυτό και πάλι υπό συζήτηση. 

Ο Δήμος Βοΐου και η Επιτροπή Αγώνα Επιτροπή Αγώνα τονίζουν την αντίθεση τους για την μεγάλη αδικία που υφίσταται η ευρύτερη περιοχή του Ν.Κοζάνης με την λειτουργία πολλαπλών διοδίων, αλλά και στο σύνολο της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  

Θεωρούμε ότι αδικούμαστε κατάφορα από την λειτουργία διπλών διοδίων (διόδια από και προς Γρεβενά, διόδια από προς Κοζάνη) τα οποία είναι τα ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ  ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ  διόδια σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, με το ενδεχόμενο να αυξηθούν περαιτέρω .

Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, να πάρουν θέση και να στηρίξουν των αγώνα μας. 

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βομβαρδίζεται από σταθμούς διοδίων και πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε. Το οφείλουμε στους δημότες μας και στα παιδιά μας.

Ο Δήμος μας θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ανατρέψει την εξέλιξη αυτή.

 

 

 Ο Δήμαρχος Βοΐου,                                                                                                    Η Επιτροπή Αγώνα

Δημήτριος Λαμπρόπουλος                                                                                         Τζιλίνης Ελευθέριος

                                                                                                                                     Ζευκλής Χρήστος

                                                                                                                                     Γκερεχτές Λάζαρος

                                                                                                                                      Καραμπατζιάς  Μιχαήλ

                                                                                                                                      Κοσμίδης Δημήτριος

                                                                  

To Top