Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή Βασίλη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Ιουλίου ο Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ κος Βασίλης Σεβαστής. Ο κος Σεβαστής συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Κοζάνης, κα Κουϊμτζίδου Ελπίδα, τον ομοσπονδιακό προπονητή – Τεχνικό Ανάπτυξης κ. Χατζηβασιλείου Χρήστο, τον κ. Χαχάμη Δημήτριο, μέλος Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, τους κ. κ. Κοροσίδη Κων/νο και Σισμανίδη Παύλο, προπονητές του Αίολου Μακεδονίας, τον κ. Κιβρακίδη Νικόλαο, Πρόεδρο του Φιλαθλητικού Συλλόγου Κοζάνης, υπογράμμισε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στην περιοχή τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε διοργανώσεις παγκόσμιας, πανευρωπαϊκής, πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας.

Πεπεισμένος για την στήριξη του αθλητισμού από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες Α’ και Β’ βαθμού ο κος Σεβαστής, επιθυμεί την ανανέωση της έως τώρα εξαιρετικής συνεργασίας από τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Εκτενής αναφορά έγινε για τη σημασία και αξία του αθλητικού ιδεώδους και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» τονίζοντας ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό ειδικά για τη νεολαία αποτελεί αφενός «ασπίδα» κατά των ναρκωτικών και άλλων καταχρήσεων κι αφετέρου επιφέρει πλείστα οφέλη τόσο στην υγεία, ευεξία, φυσική κατάσταση όσο και στην επικοινωνία, ομαδικότητα, αίσθημα του ανήκειν, χτίσιμο σχέσεων ζωής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια τα αναπτυξιακά τμήματα των συλλόγων βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

            Τέλος ο Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ ζήτησε από τον κ. Τσιούμαρη να σταθεί και πάλι αρωγός με έργα και διοργανώσεις καθώς όπως πληροφορήθηκε ομοίως έπραττε επί δημοτικής του θητείας.

Ο Ανιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης ανταπαντώντας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Σεβαστή και τα υπόλοιπα μέλη για την τιμητική αυτή επίσκεψη. Εξήρε το πολύπλευρο έργο του Γ.Γ. και την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό, υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση «…για το καλύτερο επαύριο του αθλητισμού, το μέλλον των παιδιών μας».

Ο κος Τσιούμαρης αναφέρθηκε και στις κοπιώδεις προσπάθειες των προπονητών και αθλητών των Συλλόγων της περιοχής μας που αποφέρουν «καρπούς» με εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτιές σε πανελλήνιο επίπεδο μέχρι και συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εν κατακλείδι, τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει συστράτευση δυνάμεων ώστε να προωθηθεί στην κεντρική πολιτική ηγεσία ενιαίος προγραμματισμός έργων αθλητικών εγκαταστάσεων και μεγάλων διοργανώσεων. Πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι η έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού, αυτό όμως προϋποθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία και ύπαρξη κονδυλίων σε αυτή την κατεύθυνση.

                                                                                 

 

To Top