Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Βελβεντού επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης

Τα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Βελβεντού επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, με κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών

 Το Δήμο Βελβεντού και τον Δήμαρχο Μανώλη Στεργίου επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επισκέψεων που έχει προγραμματίσει σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν τα προβλήματα της κάθε περιοχής και να σχεδιαστούν έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Κώστας Γρίβας, η προϊσταμένη τμ. Συγκοινωνιακών Έργων κ. Δέσποινα Καραγεώργου και από  το κλιμάκιο επίβλεψης έργων οι Απόστολος Στάμος,  Μαρία Χαλκίδου και  Στυλιανός Γκιούρας.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο δημαρχείο  Βελβεντού, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης και ο Δήμαρχος Βελβεντού  Μανώλης Στεργίου, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τις προοπτικές, τις δυνατότητες αλλά και τα έργα που υλοποιούνται, προγραμματίζονται και πρέπει να ολοκληρωθούν.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, επισκέφθηκε το ολοκληρωμένο έργο του Βιολογικού καθαρισμού, το υπό κατασκευή έργο του Θολόλακκα, το ολοκληρωμένο έργο αποκατάστασης κατολίσθησης του δρόμου Βελβεντού – Καταφυγίου και την τοπική κοινότητα Καταφυγίου.

Τα συγκεκριμένα έργα έχουν αναβαθμίσει τη ποιότητα και την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και τη προστασία του οικοσυστήματος.

Το έργο της διευθέτησης και αντιμετώπισης πλημμυρικών παροχών χειμάρρου Θολόλακκα, όταν ολοκληρωθεί,  θα θωρακίζει το Βελβεντό από ενδεχόμενες καταστροφικές πλημμύρες στο μέλλον, ενώ ο δρόμος Βελβεντού- Καταφυγίου έδωσε λύση στα προβλήματα μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών του Καταφυγίου.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιογρατσάνου ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από  τον πρόεδρο Γιάννη Μυλώνα για τις προοπτικές της περιοχής.     

To Top