Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Επιστολή Βόσδου για έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο

Φλώρινα, 13 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Κον Φώτη Κεχαγιά
ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,
όπως ορίζει ο κανονισμός, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καταθέσαμε αίτημα για την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων καθώς οι, μέχρι τότε διαφαινόμενες από δηλώσεις και διαρροές, εξελίξεις προμήνυαν λύση ανακόλουθη με την ιστορική πραγματικότητα και απέχουσα από τα συμφέροντα της χώρας μας.
Ανέμενα την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς θεώρησα ότι η ευαισθησία σας θα ήταν ακόλουθη των κατά καιρούς δηλώσεων σχετικά με την Μακεδονία και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έστελνε ηχηρό μήνυμα στους μετέχοντες στην διαπραγμάτευση πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως έκαναν οι συμπολίτες μας στα συλλαλητήρια.
Με έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι η πρόσκληση για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, που εστάλη ηλεκτρονικά την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 2:30 μμ, έχει ως μοναδικό θέμα την ενημέρωση για την πορεία του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας μας.

Κε Πρόεδρε,
Είναι προφανές ότι ο χρόνος τρέχει με λύση που εκχωρεί γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες μας, λύση που δεν είναι εθνικά αποδεκτή και συνιστά επικίνδυνη υποχώρηση.
Είναι, επίσης προφανές ότι αν δεν συγκαλέσετε άμεσα την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, ώστε να προλάβουμε τις εξελίξεις, αποδέχεστε και συμπορεύεστε με την ανακοινωθείσα λύση και, ταυτόχρονα, καθίσταστε συμμέτοχος στο εθνικό αυτό ολίσθημα.

Κε Πρόεδρε,
Οι Δυτικομακεδόνες πολίτες περιμένουν από μας ξεκάθαρες κουβέντες.
Τις περιμένουν σήμερα.
Αύριο θα είναι αργά. Πολύ αργά.

 

Με εκτίμηση,
Σωτήρης Θ. Βόσδου
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 74,
ΦΛΩΡΙΝΑ 53100

Τηλ. 23850 22423, Κιν. 6944 713222
E mail: vosdou@hermes.gr

To Top