Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Αθλητισμός

Αργυρό μετάλλιο για τον Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο στο G1 OPEN της Αυστρίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές πρωτάθλημα της Αυστρίας, κάνοντας ρεκόρ συμμετοχής, με 1.800 αθλητές από 40 χώρες από όλο τον πλανήτη. Αμερική, Μεξικό, Κορέα, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, ήταν οι συμμετοχές από τις πιο μακρινές χώρες. Όλοι αυτοί παραβρέθηκαν στο αθλητικό γεγονός με στόχο την βαθμολογία, ενόψει της κατάταξης για την Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016.
Η διοργάνωση απευθυνόταν σε αθλητές άνδρες-γυναίκες, έφηβους-νεανίδες, παίδες-κορασίδες. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους υπήρχαν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και διακριθέντες αθλητές των χωρών και των ηπείρων τους, οι οποίοι συμμετείχαν ως μέλη των εθνικών τους ομάδων.
Από το Σύλλογο της Κοζάνης, «Μακεδονική Δύναμη», συμμετείχαν οι αδερφοί Μπουντιούκοι, Αθανάσιος και Νικόλαος, οι οποίοι είναι και πρωταθλητές στις κατηγορίες παίδων. Ο Μπουντιούκος Σπινάρης Νικόλαος έχασε στον πρώτο αγώνα από τον αθλητή της Κροατίας και ο αδερφός του, Αθανάσιος, μετά από τρείς αγώνες κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των +65 κιλών.
Στον πρώτο αγώνα με τον Ιταλό αθλητή, το σκορ ήταν 5-2, στον δεύτερο αγώνα με τον αθλητή από την Κροατία, 10-0, και στον τελικό της κατηγορίας συνάντησε τον αθλητή από την Πολώνια όπου και έχασε με σκορ 11-16.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Συλλόγου, κ. Αλμασίδης Χρήστος, ο οποίος συνόδευσε τους αθλητές, ανέφερε τα εξής: « Κλείνοντας την φετινή αγωνιστική χρονιά με αυτή τη συμμετοχή, θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους δύο αθλητές, οι οποίοι είχαν μια πλούσια αγωνιστική χρονιά, με πολλές συμμετοχές. Ο Μπουντιούκος Σπινάρης Αθανάσιος συμμετείχε από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 σε δώδεκα διοργανώσεις, εκ των οποίων οι εννέα ήταν στο εξωτερικό, και κατάφερε να κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια και 3 αργυρά, δείγμα ότι ο αθλητής έχει αγωνιστικό παρόν αλλά και μέλλον.
»Παρομοίως, και ο Μπουντιούκος Σπινάρης Νικόλαος, από τις εφτά διοργανώσεις στις οποίες έδωσε το παρόν, κατάφερε να αποσπάσει έξι μετάλλια, δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα.
»Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι το γεγονός ότι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι δύο αθλητές συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις και έχουν την δυνατότητα να βλέπουν από κοντά διακεκριμένους αθλητές, ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, καταφέρνοντας έτσι να απομυθοποιήσουν σιγά-σιγά τα μεγάλα πρωταθλήματα. Στόχος αυτού δεν είναι άλλος από το να μπορέσουν αργότερα να λειτουργήσουν ψυχολογικά, και κατά προέκταση αγωνιστικά, πιο απελευθερωμένα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους δύο αθλητές για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους. Επίσης, ευχαριστεί τους γονείς των αθλητών που ήταν παρόντες και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Α.Σ. Δαναού Ωραιοκάστρου, κ. Εφραιμίδη Παντελή, που μαζί με τον προπονητή του Συλλόγου “Μακεδονική Δύναμη”, κ. Αλμασίδη Χρήστο, συνόδευσαν και συμπαραστάθηκαν στους αθλητές στην Αυστρία.ΑΥΣΤΡΙΑ 4_n

To Top