Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Η απάντηση κ. Κασαπίδη στον Στρατάκη πυροδοτεί εξελίξεις στην Εορδαία;;;

Πριν μήνες στις 02-07-2021 σε άρθρο μου με τίτλο «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!», αναφερόμουν στους φόβους μου για δύο έργα το ΒΙΟΠΑ (ΑΕΒΑΛ), και την νέα σιδηροδρομική γραμμή, Θεσσαλονίκης – Αλβανίας, νέας υπερσύγχρονης υπερταχείας γραμμής 160Κm/h που κινδυνεύει να «χαθεί»… για την Πτολεμαΐδα / Εορδαία.

Για το ΒΙΟΠΑ θα το σχολιάσουμε κάποια άλλη φορά, αλλά για την νέα σιδηροδρομική γραμμή, Θεσσαλονίκης – Αλβανίας (με διάτρηση του Βερμίου) και φυσικά την διέλευση της από Πτολεμαΐδα, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να πούμε ξανά δυο κουβέντες για το θέμα.

Πέρασαν 25 ημέρες για να «δεηθεί» να απαντήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ.Στρατάκη για τα διάφορα ερωτήματα που υπέβαλε.

Από την απάντηση του κ. Κασαπίδη προκύπτουν πολλά ερωτήματα, αλλά βγαίνουν και πολλά συμπεράσματα που είναι φρόνιμο να τα λάβουν πολύ σοβαρά οι Πτολεμαίοι / Εορδαίοι ψηφοφόροι.

Τι μας αποκάλυψε ο κ. Κασαπίδης ότι μετά από Διαβούλευση (που κανείς δεν πήρε χαμπάρι πότε έγινε), υποβλήθηκαν προτάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αυτό που σήμερα υφυπουργός είναι ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος), και συνέταξε αλλά και προτείνει την σιδηροδρομική σύνδεση Κοζάνης – Βέροιας.

Ερώτημα 1: Το γνώριζε κανείς αυτό από τους Δημάρχους Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, Φλώρινας;;;; Διότι το να αποκρύπτετε η απάντηση προς τον κ. Στρατάκη επί 25 ημέρες, άλλα συμπεράσματα βγαίνουν και δεν τιμούν τον κ. Κασαπίδη.

Ερώτημα 2: Νομίζει ο κ. Κασαπίδης ότι μπορεί «να ρίχνει στάχτη στα μάτια» της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας με την ανάληψη κάποιων έργων της ΔΕΥΑ-Ε, από την περιφέρεια «ξεχρεώνει», λες και δεν ήταν υποχρέωση της περιφέρειας προς την Ε.Ε. και από την άλλη με την πρόταση που κατέθεσε για την σύνδεση Κοζάνης – Βέροιας, απομονώνει και κόβει στα δύο την Δυτική Μακεδονία, από την Πτολεμαΐδα και μέχρι την Φλώρινα, το ένα κομμάτι και την Κοζάνη και προς τα κάτω το άλλο κομμάτι, της Δυτικής Μακεδονίας και εμφανίζεται πλέον ως περιφερειάρχης της Κοζάνης και όχι ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Ερώτημα 3: Γνώριζαν οι εκ Πτολεμαΐδας / Εορδαίας εκλεγμένοι σύμβουλοι του κ. Κασαπίδη για την πρόταση του, και κυρίως ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης, και δεν έφεραν καμιά

Αντίρρηση;; αν όχι (δεν γνώριζαν) από χθες ακόμη έπρεπε να παραιτηθούν, μόλις μάθανε την «κοροϊδία» που τους έπαιξε ο κ. Κασαπίδης. Διαφορετικά αν γνωρίζανε και κλείσανε το στόμα τους δεν είναι άξιοι να εκπροσωπούν την Πτολεμαΐδα / Εορδαία.

Ειδικά για τον φίλο και Γρ. Τσιούμαρη του παραθέτω ένα χάρτη που αποτελεί την πρόταση του Βασίλη Σωτηρόπουλου, και που υποστηρίζουμε με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για την νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλβανίας (μέσω Βερμίου και φυσικά διέλευση από Πτολεμαΐδα), και ως έμπειρος και εξαίρετος αρχιτέκτων που είναι να μας απαντήσει. Αν έχουν αλλάξει οι μαθηματικοί κανόνες και η ευθεία γραμμή δεν είναι η συντομότερη οδός αλλά έγινε η τεθλασμένη!!!!!

Ερώτημα 4: Αφού ο κ. Κασαπίδης ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την σιδηροδρομική αναβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας γιατί δεν έχει συμπεριλάβει και στην πρόταση του και την ηλεκτροκίνηση (με νέα γραμμή) της σύνδεσης Φλώρινας – Αμυνταίου – Πτολεμαΐδας – Κοζάνης;;; Παρά μας αναφέρει για αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα – Αμύνταιο – Θεσσαλονίκη, δηλαδή την κλασσική σιδηροδρομική γραμμή που γνωρίζουμε εδώ και 60 χρόνια;;;!!!

Συνδημότισσες συνδημότες στηρίξτε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, προωθήστε και ενημερώστε τις συνδημότισσες και συνδημότες μας, ΠΑΝΤΟΥ.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την διαβούλευση του Εθνικού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ.Δ.Α.Μ.), η προθεσμία λήγει στις 19-10-21, ελπίζουμε μέχρι τότε να στηρίξει το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση μας και να κατατεθεί στα αρμόδια όργανα.

Νικόλαος Χρ. Κωτίδης

(Ένας αθεράπευτος, ελεύθερος και αδέσμευτος

ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας)

 

 

To Top