Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δ.Ε.Η. έβαλε τα πρώτα σπιτάκια για τα αδέσποτα στο εργοστάσιο της Μεγαλόπολης

Στην είσοδο του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στη Μεγαλόπολη τοποθετήθηκαν με εντολή της διοίκησης δύο καλαίσθητα σκυλόσπιτα καθώς και ταΐστρα και ποτίστρα για τα 11 σκυλιά που ζουν στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων κοντά στην πύλη, ενώ τα έξι από τα ζώα όπως πληροφορηθήκαμε στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν από την δημοτική αρχή.

Η Δ.Ε.Η. – που δεν είναι αρμόδια – εντούτοις στις εγκαταστάσεις τις ζουν εκατοντάδες αδέσποτα δείχνει ενδιαφέρον για την φροντίδα των ζώων μετά από χρόνια αδιαφορίας καθώς εργαζόμενοι μέχρι πρότινος φρόντιζαν αυτά τα πλάσματα που κάποιοι σκότωσαν με φόλες και απαγχονισμούς και εντός του εργοστασίου.

Εντούτοις ο Δήμος Μεγαλόπολης προφανώς κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του καθώς διέθεσε μόλις για έξι μήνες το αστείο ποσό των 1.680 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. όπως αναφέρει στις 26-10-2015 η σύμβαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια) για «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα αδέσποτων ζώων.. συντροφιάς».

Αυτό το ποσό είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό – μόνο και μόνο για να κατευναστούν οι αντιδράσεις – αφού εξαιτίας της πολυετούς αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και της εγκατάλειψης κατοικίδιων από τους δημότες του η αύξηση του πληθυσμού των σκυλιών στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης είναι ανεξέλεγκτη.

Μόνο αν το πρόγραμμα στειρώσεων καθιερωθεί και γίνουν και συστηματικοί έλεγχοι στα κατοικίδια ζώα που δεν είναι αδέσποτα ώστε να ελέγχεται αν έχουν τσιπ, και που καταλήγουν τα κουταβάκια και τα γατάκια των μη στειρωμένων γατιών και σκυλιών θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης.

 

Πηγή

To Top