Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Μάγεψε το κοινό η «Συνάντηση Χορωδιών» σε Πτολεμαΐδα & Κοζάνη

   Δεν έχει σημασία το είδος, δεν έχει σημασία η γλώσσα, δεν έχει σημασία ο ρυθμός.

   Σημασία έχει ότι κάθε φορά είσαι σε θέση να διαπιστώνεις την μαγεία και το μεγαλείο μιας μουσικής εκδήλωσης, τόσο μέσα από τον ήχο της φωνής όσο και μέσα από τον ήχο των μουσικών οργάνων.

   Με μία πολύ δυνατή αίσθηση, αυτής ακριβώς της μαγείας, έφυγε ο κόσμος που κατέκλυσε τόσο την αίθουσα του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας, όσο και την αίθουσα ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Λέσχη Αξιωματικών) στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου να παρακολουθήσει την εκδήλωση «Συνάντηση Χορωδιών», που τα τελευταία τρία συναπτά έτη συνδιοργανώνουν το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, καθιστώντας πλέον το μουσικό αυτό γεγονός, θεσμό.

   Το φιλόμουσο κοινό της περιοχής Εορδαίας απόλαυσε την Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας, την Χορωδία του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας και τη χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, ενώ το κοινό της Κοζάνης γεύτηκε ακούσματα από την Χορωδία «ΜΑΚΕΔΝΟΙ», την Χορωδία «ΕΛΙΜΕΙΑ», την Χορωδία Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και την Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.

   Η 2ήμερη μουσική διοργάνωση έμοιαζε με… Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου το κάθε του κλαδί στολίστηκε από τις μουσικές νότες διαφορετικών ρεπερτορίων, φωτίζοντας, παράλληλα, δύο συνεχόμενες βραδιές σε έναν τόπο που δίνει ΦΩΣ σε ολάκερη τη χώρα.
   Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για το σωματείο το γεγονός της δυνατής ανταπόκρισης του κόσμου που από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης «αγκάλιασε» την προσπάθεια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ επιβραβεύοντας με τη συμμετοχή του το όλο εγχείρημα.

   Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ευχαριστεί τον κόσμο για τη θέρμη του, τις συμμετέχουσες χορωδίες για την εξαιρετική τους παρουσία και όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνέβαλαν προκειμένου επιτευχθεί το -κατά γενική ομολογία- εκπληκτικό αποτέλεσμα.

   Συνάντηση χορωδιών - Σπάρτακος Συνάντηση χορωδιών - Σπάρτακος (1) Συνάντηση χορωδιών - Σπάρτακος (2) Συνάντηση χορωδιών - Σπάρτακος (3) Συνάντηση χορωδιών - Σπάρτακος (4) Συνάντηση χορωδιών - Σπάρτακος (5)

   To Top