Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει…»Ραβανί»

Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι γιαούρτι
4 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι γεμάτο αλεύρι
1 ποτήρι γεμάτο χοντρό σιμιγδάλι

Σιρόπι:
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τα αυγά και το μπέικιν και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα. Αφού ψηθεί στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει καλά κι έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο έχει βράσει επί 10 λέπτα.

To Top