Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η «Ομάδα Γυναικών Εορδαίας» αντί γιορτής για την ημέρα της γυναίκας θα προσφέρουν συσσίτιο στους πρόσφυγες της Λευκόβρυσης

Η «ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» αντί για εκδηλώσεις, εορτασμούς και άλλες κινήσεις,  ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των ημερών, αποφασίσαμε την ημέρα της γυναίκας  8  Μαρτίου  του 2016,  να προσφέρουμε συσσίτιο για μεσημέρι και βράδυ στους  420 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Λευκόβρυση Κοζάνης. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίσαμε να κινηθούμε κυρίως για ανακούφιση των προσφύγων και στα πλαίσια αυτά κάναμε διάφορες δράσεις. Συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών προσωπικής υγιεινής, παπουτσιών κ.λ.π., τα οποία στάλθηκαν στα νησιά πρώτης υποδοχής και στον Δήμο Κοζάνης στο πρώτο κύμα φιλοξενίας των προσφύγων.
Οι γυναίκες της περιοχής μας, άμεσα επιστρατεύτηκαν στην ανάγκη των καιρών και προσέφεραν ό,τι ήταν δυνατό για να  ανακουφίσουν τους πρόσφυγες, που δοκιμάζονται από έναν άδικο και ανηλεή πόλεμο. Όταν οι  χώρες της Ευρώπης και της δύσης γενικότερα στην καλύτερη περίπτωση κωφεύουν ή ορθώνουν φράχτες, οι Έλληνες έδειξαν με την αλληλεγγύη τους πώς πρέπει να είναι η Ευρώπη και ο κόσμος!
Άς αφιερώσουμε την φετινή ημέρα της γυναίκας, 8 Μαρτίου του 2016, στις γυναίκες και στα παιδιά πρόσφυγες!
 
                          ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
To Top