Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Μήνυμα Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, για την ημέρα της γυναίκας

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η 8η Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Κάθε χρόνο, λοιπόν, τιμούμε στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Κατά κοινή ομολογία ο 21ος αιώνας χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών. Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλα.
Σημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωση, σε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.
Έτσι καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, ως ημέρα τιμής προς τη γυναίκα σύζυγο, μάνα, κόρη, φίλη. Η γυναίκα με τις πολλές ιδιότητες και τους ρόλους τη σημερινή πια εποχή της εξέλιξης και της ανάπτυξης, αλλά συνάμα και της κρίσης, των δύσκολων καιρών, ξέρει πάντα να ανταπεξέρχεται στις δυσχέρειες και να τις αντιμετωπίζει κάθε φορά με τη δική της δύναμη, το δικό της σθένος και με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Με σύνεση, υπομονή και επιμονή η γυναίκα του 21ου αιώνα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει μέσα από την καθημερινότητά της όλα αυτά τα αυτονόητα δικαιώματα που κατέκτησαν οι αγωνίστριες του 19ου αιώνα. Και τις περισσότερες φορές βγαίνει νικήτρια μέσα από τις καθημερινές αυτές μάχες που δίνει, αποδεικνύοντας και πάλι τη δυναμικότητά της.
Ως Δήμαρχος, λοιπόν, του Δήμου Φλώρινας εύχομαι σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά «Χρόνια Πολλά», πάντα να είναι μαχήτρια και να μη χάνει ποτέ τη δυναμική της.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

To Top