Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η πρώτη, σε πανελλαδικό επίπεδο, άσκηση πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη

   Συνεργασία και υψηλός βαθμός ετοιμότητας για την πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο άσκηση πολιτικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

   Με μεγάλη επιτυχία και άψογο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας, η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που συντονίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Γραφείο Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Κυριακής στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων.

   Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε βάσει σεναρίου, πέτυχε υψηλό βαθμό ρεαλισμού κι έδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων όσοι επιχειρούν στην πολιτική προστασία.

   Την άσκηση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρόξενος της Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, δήμαρχοι της περιοχής κι εκπρόσωποι φορέων.

   Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε στο πολύτιμο κεφάλαιο των εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών που διαθέτει η Δυτική Μακεδονία και στο οποίο θα βασιστεί για να γίνει Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις υποδομές της.

   Απο την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας, που είχε και τη γενική ευθύνη της άσκησης, τόνισε πως “στόχος είναι η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ομάδων, η μεταξύ τους συνεργασία και η συνεργασία τους με τους κρατικούς φορείς. Με την άσκηση αυτή και τις επόμενες δράσεις η Δυτική Μακεδονία θα εδραιωθεί ως πρωτεύουσα της πολιτικής προστασίας”.

   Στην πραγματοποίηση της άσκησης συνέβαλαν οι: Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, ως ο επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας, το ΕΚΑΒ/ Παράρτημα Κοζάνης, η ΕΔΟΠ Πτολεμαΐδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Κοζάνης, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο Ερυθρός Σταυρός/ Παράρτημα Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Γ. Ιωαννίδης, οι τεχνικές υπηρεσίες και το τμήμα πρασίνου, η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η 9η Ταξιαρχία, η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, η Τροχαία Κοζάνης, η Δημοτική Αστυνομία, η Έλλη Θεοδωρίδου (μακιγιάζ ηθοποιών).

   Την άσκηση παρακολούθησε αρκετός κόσμος που είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα προστασίας από το σεισμό.

   Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη (1) Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη (2) Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη (3) Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη (4) Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη (5) Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη (6) Άσκηση πολιτικής προστασίας - Ρωμανέλλη

   To Top