Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπουλάει το αεροδρόμιο Χανίων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπουλάει το αεροδρόμιο Χανίων επιπλωμένο με 61 εκ. ευρώ που πλήρωσαν Ευρωπαίοι και Έλληνες φορολογούμενοι.

Στις 31 Μαΐου 2013 οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσαν την υπ’ αριθμό 1118/11276-31.05.2013 Ερώτηση – ΑΚΕ στην Βουλή (), με την οποία ζητούσαν από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στοιχεία για την υπόθεση του Αεροδρομίου Χανίων.

Μεταξύ άλλων αιτούνταν την υποβολή όλων των επιστημονικών, τεχνικών και οικονομικών μελετών οι οποίες τεκμηριώνουν την ωφέλεια για τον Ελληνικό Λαό, την τοπική και Εθνική οικονομία και γενικότερα για το δημόσιο συμφέρον από την παραχώρηση της λειτουργικής εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Χανίων, ενώ πραγματοποιούνταν μια επένδυση των 61 εκ. ευρώ.

Το σύνολο των πιθανών επενδυτών του έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, την εθνικότητα τους και τις εξασφαλίσεις που παρείχαν για την προς ωφελεία του Ελληνικού Κράτους ανάληψη της ανωτέρω αναφερομένης σύμβασης.

Η ερώτηση αυτή διαβιβάστηκε στον Άρειο πάγο και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των βουλευτών για μεθοδεύσεις που αφορούσαν στις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, την νομιμότητα κατακύρωσης της επένδυσης και την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέχρι τις 12 Απριλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στη Fraport ήτοι (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα, Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Ζητά από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της χώρας όπως απαντήσουν γιατί δεν διεξήγαγαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κατακύρωσης της επένδυσης στο αεροδρόμιο των Χανίων, της επέκτασης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, στον ίδιο όμιλο που πιθανών να αναλάβει την εκμετάλλευση του για χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχει προφανώς απαξιωθεί τεχνικά και λειτουργικά το συγκεκριμένο έργο.

Μιας επένδυσης που πλήρωσαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι 61 εκ. ευρώ για να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένος όμιλος εταιριών και που σήμερα εκποιείται και παραδίδεται αντί πινακίου φακής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως απαντήσουν πως εξασφαλίζεται η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης που διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέτωπο Νίκης

www.metoponikis.gr

To Top