Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το ειρηνικό συλλαλητήριο της Κοζάνης

Εκατοντάδες πολιτών και πάνω από 100 φορείς συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην συμφωνία των Πρεσπών και στην ονομασία των Σκοπίων ως “Βόρεια Μακεδονία”.

Οι Ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν στον ήχο του τραγουδιού “Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα” ενώ προηγουμένως είχε ακουστεί ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος. 

Στο βήμα ο κ. Καρατουλιώτης, ο κ. Χαμιζίδης και ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος ο οποίος διάβασε το ψήφισμα της Ιεράς Μητροπόλεως με ιστορικές αναφορές για το όνομα της Μακεδονίας και των ανδρών που αγωνίστηκαν για τα εδάφη μας αλλά και με αναφορές στα αρχαιολογικά ευρήματα της Αιανής, της Πέλλας και της Βεργίνας που “φωνάζουν” την Ελληνικότηττα της Μακεδονίας. “Δεν τους χαρίζουμε την Εθνικότητά μας, ούτε την γλώσσα ούτε τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ, είναι η Ελλάδα” είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και πορεία των πολιτών προς το Δημαρχείο της πόλης.

 

Οι φωτογραφίες είναι από το www.kozanilife.gr

To Top