Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Κλοπή από οικία στη Φλώρινα – Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες

Χθες (21-06-2015) το πρωί στη Φλώρινα, 60χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 14 Ιουνίου (περίοδος που η προαναφερόμενη απουσίαζε σε διακοπές), άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός της οικίας της στη Φλώρινα, παραβιάζοντας την πόρτα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας, σύμφωνα με την παθούσα, πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000€).

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την περίοδο των θερινών διακοπών:

Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
Το σπίτι ή το διαμέρισμα σας να µην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, σύστημα συναγερμού.
Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.
Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

To Top