Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Κρήτη: Ομαδική δηλητηρίαση 22 μαθητών από το Αμύνταιο Φλώρινας

«Ξινή» βγήκε σε 22 μαθητές από τη Φλώρινα, η «πενταήμερη» στην Κρήτη, αφού λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εισήχθησαν στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, με συμπτώματα δηλητηρίασης

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι 59 μαθητές του Λυκείου Αμυνταίου Φλώρινας έφυγαν από το Ηράκλειο, όπου διαμένουν, και πήγαν στο Ρέθυμνο για εκδρομή.

Κατά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο αλλά και το ξενοδοχείο, 22 μαθητές άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, καθώς είχαν τάση για έμετο αλλά και διάρροιες.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του οποίου έσπευσαν στο κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου διέμεναν οι μαθητές.

Εκεί, ξεκίνησε η διαλογή από τους γιατρούς και σταδιακά μεταφέρθηκαν οι 22 μαθητές στο «Βενιζέλειο», το οποίο και εφημέρευε.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο Διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο για να διευθετήσει την κατάσταση.

«Τα παιδιά που ήρθαν ήταν τα περισσότερα σε καλή κατάσταση. Τρία μόνο παιδιά είχαν εντονότερα συμπτώματα, όπως λιποθυμίες αλλά και ανέβασαν πυρετό. Οι γιατροί αμέσως ανέλαβαν την κατάσταση και μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό χορήγησαν ορούς στα παιδιά και τους τακτοποίησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», ανέφερε στο cretapost, ο κ. Χαριτάκης, ενώ τόνισε, πως σήμερα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Ενδιαφέρον του Υπουργού Υγείας

Το θέμα αυτό που συνέβη χθες αργά τη νύχτα στο Ηράκλειο με την ομαδική δηλητηρίαση των 22 παιδιών απασχόλησε και το Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή να επικοινωνεί με την Διοίκηση του νοσοκομείου για να μάθει τι είχε συμβεί.

«Μίλησα τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή, τον οποίο και ενημέρωσα πλήρως», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης.

Πηγή: http://www.epoli.gr

 

To Top