Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Μνήμες στο παλιό κτίριο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Γέμισε με μνήμες και συναισθήματα για τελευταία φορά η αίθουσα του αναγνωστηρίου του παλιού κτιρίου της Κοβενταρείου βιβλιοθήκης

Μνήμες της ιστορίας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ζωντάνεψαν το βράδυ του Σαββάτου στην τελευταία εκδήλωση που φιλοξένησε το παλιό κτίριο, μέσα από την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ιστορία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τις Μνήμες ανθρώπων που πέρασαν από τη Βιβλιοθήκη Κοζάνης αλλά και τη Θεατρική παράσταση με τίτλο «Μεταφορά»
από το «Ονειρόδραμα», σε μια συγκινητική εκδήλωση.
Για τη βιβλιοθήκη μίλησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης Παναγιώτης Δημόπουλος ενώ τις μνήμες τους κατέθεσαν οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Παγούνης και Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τάσα
Σιόμου, ο Χάρης Γελαδάρης, ο Κώστας Ντίνας ενώ έκλεισε η Δήμητρα Καραγιάννη.
Στην διαμορφωμένη για την εκδήλωση αίθουσα του παλιού κτιρίου περιμετρικά στο χώρο στήθηκε η έκθεση φωτογραφίας που κοσμεί και σηματοδοτεί τις αναμνήσεις των εργαζομένων καθώς και σημαντικές στιγμές της βιβλιοθήκης όλα αυτά τα χρόνια.
Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 50 φωτογραφίες και είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 από τις 09:00-14:00 και από τις 17:00-19:00. Η έκθεση θα μείνει κλειστή την ημέρα των εγκαινίων.
Η εκδήλωση έκλεισε με την θεατρική παράσταση που ετοίμασε η θεατρική ομάδα «Ονειροdrama». Εικόνες και προσωπικά βιώματα έδωσαν στην όλη εκδήλωση μια διαφορετική νότα.

To Top