Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε προεκλογική φιέστα στήριξης των Θ. Καρυπίδη & Ε. Στεργίου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ & Ε. ΣΤΕΡΓΙΟΥ.

Μόνο ως θλιβερή, μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή παρουσία του Πρωθυπουργού της Χώρας, στο Βελβεντό. Ο λόγος είναι προφανής. Η ανασύσταση του Δήμου Βελβεντού ήταν απλά η αφορμή, αλλά και η ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα, έτσι ώστε να βρεθεί προεκλογικά στην Π.Ε. Κοζάνης και να στηρίξει μέσα σε ένα ασφαλές ακροατήριο, τον «εκλεκτό» του αυτή τη φορά, ως υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον αρεστό του πλέον και κομματικό, κ. Θ. Καρυπίδη. Παράλληλα όμως και ενώπιον λαϊκής συνέλευσης, δεν παρέλειψε να «δώσει γραμμή», αφού επιχείρησεδημόσια να καθοδηγήσει τη λαϊκή ετυμηγορία, «χρίζοντας» προκαταβολικά ως ΔήμαρχοΒελβεντού, έναν ακόμη «ανεξάρτητο» υποψήφιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον κ. Ε. Στεργίου.  

Έτσι και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, η εν λόγω επίσκεψη της κυβερνητικήςκουστωδίας, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και δίχως σχολιασμό, τη στιγμή μάλιστα που πέρα από τον προεκλογικό της χαρακτήρα:

  • Αγνοήθηκε η πρόβλεψη σαφούς στήριξης του ανασυσταθέντα Δήμου Βελβεντού, με τις όποιες υποχρεώσεις και χρέη που κληροδοτούνται, εγκαταλείποντας ουσιαστικά το Δήμοκαι τους πολίτες (μετά επαίνων όμως), στην αυτο-οργάνωσή τους και στις αμεσο-δημοκρατικές τους διαδικασίες.
  • Παραμελήθηκαν, τόσο ο ανασυσταθείς Δήμος Σερβίων, όσο και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την αναγκαστική πλέον συνεργασία με τον γειτονικό Δήμο Βελβεντού, ειδικά σε ζητήματα κάλυψης κοινών αναγκών και παροχής υπηρεσιών, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με την εν λόγω επίσκεψη, απαξίωσε επιδεικτικά και επί της ουσίας προσέβαλε τους πολίτες μιας ολόκληρης επαρχίας της Π.Ε. Κοζάνης, για δέκα λεπτά απόσταση!
  • Παραδέχτηκαν την ανυπαρξία συγκεκριμένου κυβερνητικού έργου στην ευρύτερη περιοχή, όταν δεν θεωρήθηκε άξιου λόγου και αναφοράς από τα πρωθυπουργικά χείλη, έργου που να απαντά στα χρόνια προβλήματα της Π.Ε. Κοζάνης και άπτεται επίσης της ευθύνης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Εκτός και αν θεωρηθεί έργο, η εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κ. Τσίπρας επιμελώς απέφυγε να αναπτύξει, προκειμένου να μην δημιουργήσει επιπλέον αρνητικό αντίκτυπο στον συνοδοιπόρο του υποψήφιο Περιφερειάρχη, κ. Θ. Καρυπίδη.
  • Αποσιωπήθηκαν προκλητικά οι παλινωδίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλη την τετραετία και η επιδίωξή τους να προσφερθεί για ξεπούλημα η υπερχρεωμένη ΔΕΗ, αφού δεν υπάρχει στοιχειώδης επιχειρησιακός σχεδιασμός και διασφάλιση ελάχιστου οικονομικού τιμήματος. Επιπλέον, απουσιάζει παντελώς η οποιαδήποτε διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η κατάθεση κυβερνητικής πολιτικής για το μεγαλύτερο και περιβαλλοντικά επιβαρυμένο Ενεργειακό Κέντρο της Χώρας, για τους χιλιάδες εργαζόμενους και κατ’ επέκταση για τις τοπικές κοινωνίες, που πλήττονται ήδη ευθέως σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο, δίχως μέλλον και προοπτική.
  • Παρέλειψε ενσυνείδητα ο κ. Τσίπρας, παρά τις πασίγνωστες «κωλοτούμπες» του σε σειρά προβλημάτων και για τα οποία με άκρατο λαϊκισμό υποσχέθηκε λύσεις, ότι επί κυβερνητικής του θητείας,η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ενεργειακή φτώχεια αυξάνει στις περιοχές μας, το νέο Πανεπιστήμιο στερείται ορθολογικού σχεδιασμού και είναι αμφίβολης βιωσιμότητας, ο πρωτογενής τομέας παραπαίει, η επιχειρηματικότητα στενάζει και τα υπεσχημένα στο περιβόητο Παραγωγικό Συνέδριο της Κοζάνης, να είναι πια λόγια του αέρα και στη μνήμη του κάθε πολίτη, ως απτά δείγματα κυβερνητικής αναξιοπιστίας και ανικανότητας.
  • Επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός παραγωγικές εγκαταστάσεις και δομές του Βελβεντού, για τις οποίες η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είχε συμμετοχή, ενώ και με την παρουσία του, ο ίδιος απέφυγε να δεσμευτεί για τις αναγκαίες πολιτικές, που θα στηρίζουν και θα ενισχύουν στην πράξη τη βιωσιμότητα και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των συγκεκριμένων συνεταιριστικών εταιρειών.
  • Υποσχέθηκε στους Βελβεντινούς πολίτες, ως δώρο «καθρεφτάκι στους ιθαγενείς», ένα από τα δεκάδες τμήματα δικτύου επιμόρφωσης νέων αγροτών, χωρίς να αναφερθεί σε βασικά στοιχεία της εν λόγω δομής, προκειμένου να αξιολογηθούν στοιχειωδώς και τα πρακτικά οφέλη του για την τοπική κοινωνία.

 

Ευχαριστούμε κ. Πρωθυπουργέ, για την ημερήσια «εκδρομή» σας στην Π.Ε. Κοζάνης, απολαμβάνοντας σε χαλαρή διάθεση τις ομορφιές του Βελβεντού και κινούμενος «από χωρίον εις χωρίον», για να στηρίζετε εκ του ασφαλούς, τους «εκλεκτούς» κομματικούς σας υποψηφίους.

Παρακαλούμε να μη ξεχάσετε την περιοχή μας, όπως δεν θα σας ξεχάσουν μεταξύ των Βελβεντινών, οι πολίτες των Δήμων Σερβίων, Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου, όταν στις κάλπες των Ευρωεκλογών και των Βουλευτικών Εκλογών, θα ανταποδώσουν τη συνολική σας περιφρόνηση στην Π.Ε. Κοζάνης, ξεπερνώντας τα ψέματα και τον επιχειρούμενο διχασμό της κοινωνίας, διεκδικώντας μια καλύτερη Ελλάδα σε μια φιλόδοξη Ευρώπη.

Με ενεργή συμμετοχή στις εκλογές και ψηφίζοντας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος

 

Παντελής Καρακασίδης

To Top