Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην εκδήλωση ειρτασμού της επετείου για την μάχη της ηλεκτρικής

Η Μάχη της Ηλεκτρικής αναμφίβολα αποτελεί βαρυσήμαντη στιγμή της Εθνικής Αντίστασης. Αποτελεί μια ιστορική στιγμή, ένα ιστορικό γεγονός που αντιπροσωπεύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το αγωνιστικό φρόνιμα και τον ηρωισμό.

Σήμερα, 72 χρόνια μετά, γιορτάζουμε τη νίκη του ΕΛΑΣ έναντι των Γερμανών που επεδίωκαν την καταστροφή του εργοστασίου της Ηλεκτρικής και τιμούμε τους 11 νεκρούς που έδωσαν ηρωική μάχη, με περίσσιο το αγωνιστικό φρόνιμα, προκειμένου να σώσουν το εργοστάσιο της «Ηλεκτρικής». Μιας σημαντικής ενεργειακής μονάδας της χώρας που τροφοδοτούσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η σημασία της διάσωσης ήτο μεγίστης σημασίας, αφού σε περίπτωση που πετύχαινε το σχέδιο για ανατίναξη της Ηλεκτρικής, το λεκανοπέδιο θα έμενε χωρίς ενέργεια επί μήνες. 

Περαιτέρω, η Μάχη της Ηλεκτρικής αποτελεί και ένα διαχρονικό παράδειγμα για το Ελληνικό Έθνος.

Πολύ δε, ίσως περισσότερο για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που τα τελευταία χρόνια δίνουν καθημερινά έναν αγώνα που στον τελικό του στόχο «συναντά» τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα που έγινε πριν από 72 χρόνια.

Τα ιστορικά στοιχεία αναφέρουν ότι «Κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει φρουρές και επιπλέον είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικές ύλες τα κυριότερα κτίρια του Πειραιά, με τρόπο ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να ανατινάζονταν όλα, με ανυπολόγιστες ζημιές και θύματα». Μήπως όμως ακόμα και σήμερα οι εξελίξεις δεν συναντούν κοινά σημεία με το χθες; Μήπως ακόμα και σήμερα δεν εποφθαλμιούν την ισχυρή ΔΕΗ, την μεγαλύτερη Βιομηχανική επιχείρηση που στήριζε και στηρίζει την Εθνική μας οικονομία;

Ο στόχος συνεπώς, δεν είναι άλλος από το να διαφυλαχθεί η μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας, από το να διατηρηθεί δυνατή και εξελισσόμενη με προοπτικές που θα την καταστήσουν ικανή να συνεχίζει να προσφέρει αυτό που προσφέρει εδώ και 65 χρόνια στους εργαζόμενους, σε όλους τους πολίτες, στην Εθνική Οικονομία.

Ο δε μονόδρομος που οδηγεί στην επίτευξη του στόχου δεν είναι άλλος από: διαρκή προσπάθεια και η σθεναρή αντίσταση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετείχε στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, αναγνωρίζοντας τη θυσία των πεσόντων, τιμώντας τον αγώνα τους και αντλώντας –παράλληλα- δύναμη από το θαυμαστό τους παράδειγμα.

%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%822 %cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82

Γραφείο Τύπου

To Top