Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πάει για ρεκόρ Guinness στην… τσιπουροκατάνυξη ο Βόλος

Στις 28 Αυγούστου ο Βόλος θα αναδείξει σε όλο τον κόσμο την γαστρονομική του ταυτότητα! Θα στρωθεί ένα τραπέζι ενός χιλιομέτρου, στην παραλία της πόλης, με παραδοσιακά εδέσματα και άπλετο τσίπουρο, το οποίο θα προσφέρουν οι Θεσσαλοί παραγωγοί! Γιατί ως γνωστόν, ο Βόλος ξέρει τι πάει να πει… καλοπέραση!

Τραπέζι μήκους ενός χιλιομέτρου με τσίπουρα και παραδοσιακούς θεσσαλικούς τσιπουρομεζέδες κι όχι μόνο, ετοιμάζεται να στρώσει ο Βόλος, στην παραλία, διεκδικώντας μετά το συρτάκι, το ρεκόρ Guinness στην… τσιπουροκατάνυξη. Στα τέλη του ερχόμενου καλοκαιριού και συγκεκριμένα το τριήμερο 26, 27 και 28 Αυγούστου, θα επιχειρηθεί το ρεκόρ Guinness, μία προσπάθεια που τελεί ήδη υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνονται προσπάθειες να μπει κάτω από την «ομπρέλα» της UNESCO.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ, Κώστα Χαλέβα. «Ο στόχος είναι διττός: να καταφέρουμε ρεκόρ Guinness και ταυτόχρονα να αναδείξουμε το τσίπουρο ως εθνικό προϊόν. Παράλληλα στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη γαστρονομία της Θεσσαλίας ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού, μέσα από παραδοσιακά εδέσματα», σημείωσε ο κ. Χαλέβας.

Το συγκεκριμένο τριήμερο του Αυγούστου, πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή 20 και πλέον χωρών που έχουν πετύχει ρεκόρ Guinness. Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με τον κ. Χαλέβα είναι να καταγραφούν τα αποτελέσματα της τουριστικής προβολής στις περιοχές που πέτυχαν ρεκόρ Guinness.

Η ολοκλήρωση του συνεδρίου, θα συνοδευτεί από… τσιπουροκατάνυξη. Οχι μόνο των συνέδρων και των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων σε ένα από τα τσιπουράδικα της πόλης, που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν, αλλά με τη συμμετοχή όλου του κόσμου στο μεγαλύτερο τραπέζι με τσίπουρα σε όλον τον κόσμο.

Οπως ανέφερε ο κ. Χαλέβας, το τραπέζι να ξεκινά από το χώρο του λιμανιού και θα εκτείνεται μέχρι τον Αγιο Κωνσταντίνο. Θεσσαλοί παραγωγοί θα αναλάβουν να βάλουν τα 25άρια στο τραπέζι, στο στρώσιμο του οποίου, θα έχουν μερίδιο και οι δήμοι της Θεσσαλίας, που θα φροντίσουν να συνοδεύσουν την τσιπουροκατάνυξη με παραδοσιακά φαγητά από κάθε γωνιά της περιφέρειας.

«Εχω ήδη έρθει σε επαφή με την πρόεδρο της UNESCO Κατερίνα Τζιτζικώστα, προκειμένου το εγχείρημα να μπει υπό την αιγίδα της UNESCO», σημείωσε ο κ. Χαλέβας.

Το νέο ρεκόρ Guinness θα καλύψουν δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, που θα ταξιδέψουν στο Βόλο για το συνέδριο. «Θα είναι μία πρώτης τάξης προβολή της περιοχής αλλά και της γαστρονομικής μας ταυτότητας αλλά και ανάδειξης του τσίπουρου ως εθνικού προϊόντος», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ.

Σημειώνεται ότι ο Βόλος έχει καταγράψει ρεκόρ Guinness στο συρτάκι το καλοκαίρι του 2012. Στο ρυθμό του «Ζορμπά» χόρεψαν συρτάκι στην παραλία μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου 5.614 άτομα και έκαναν ρεκόρ, προβάλλοντας το Βόλο στα πέρατα του κόσμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Πηγή: taxydromos.gr

 

To Top