Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική προτείνει… «Patatas bravas»

Υλικά συνταγής:

για τις πατάτες
*900γρ. πατάτες
*2 κ.σ. ελαιόλαδο

για τη σάλτσα
*500γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
*1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
*1 κ.σ. πελτές ντομάτας
*1 κ.γ. ζάχαρη
*1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
*⅓ κ.γ. σκόνη τσίλι
*αλάτι
*πιπέρι

Διαδικασία συνταγής:
1.Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπουκιές. Τις βράζουμε για 10 λεπτά (από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε τον χρόνο). Στραγγίζουμε και αφού στεγνώσουν τις αλευρώνουμε ελαφρά.
2.Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3.Σε άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά.
4.Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
5.Σερβίρουμε τις πατάτες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα.

To Top