Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Πως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ… και τι εξυπηρετούσε το δημοψήφισμα – του Κώστα Πουτακίδη

Πως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ … και τι εξυπηρετούσε το δημοψήφισμα
Του Κώστα Πουτακίδη

Το 2009 μας είπαν … λεφτά υπάρχουν και καταλήξαμε στο 1ο μνημόνιο!!!
Το 2011 μας είπαν… η χώρα καταστρέφεται και έφεραν έναν τραπεζίτη να σώσει την χώρα… ήμαρτον… τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!!!
Το 2012 μας μίλησαν για Ζάππεια… απαλλαγή από το μνημόνιο και αντ΄ αυτού υπογράψαμε το δεύτερο αφού πρώτα ζητήσαμε συγγνώμη!!!
Το 2015 μας είπαν καταργούμαι τα μνημόνια με έναν νόμο και μας έφεραν ένα τρίτο με τα προαπαιτούμενα των δυο πρώτων!!!

Βλέποντας και αναλύοντας προσεκτικά το παρασκήνιο και την κατάληξη των τελευταίων γεγονότων το συμπέρασμα είναι δυσνόητο για έναν στοιχειώδη υγιή πολιτικά σκεπτόμενο πολίτη… Το παρασκήνιο και τα γεγονότα προσπερνούν κάθε φαντασία !!!!
Από το σκίζουμε τα μνημόνια βρεθήκαμε στο δημοψήφισμα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ… ένα όχι που εξέπληξε το Μαξίμου… Η συνομιλία του Βαρουφάκη το βράδυ του μεγάλου ΟΧΙ με τον πρωθυπουργό είναι αποκαλυπτική… οι άνθρωποι στο Μαξίμου ήθελαν το ΝΑΙ !!! Εξ ου και η διαβεβαιώσεις ότι την δευτέρα θα έχουμε συμφωνία με τους ετέρους. Εδώ αποκαλύπτεται η σκοπιμότητα του δημοψηφίσματος, με κλειστές τις τράπεζες και την τρομοκρατία στο αποκορύφωμα να εξυπηρετεί ένα σχέδιο που θα ανάγκαζε τους πολίτες να ψηφήσουν ΝΑΙ για να μπορέσουν την επομένη να κάνουν τους συμβιβασμούς με την έγκριση του ελληνικού λαού!!!! Κρατώντας με τον τρόπο αυτό το αριστερό τους άλλοθι ζωντανό και αλώβητο. Δηλαδή όσα προσπαθούν να κάνουν σήμερα θα είχαν την λαϊκή νομιμοποίηση!!!!
Κάπως έτσι μετά το περήφανο ΟΧΙ ενός λαού που διψά για δημοκρατία και την απαλλαγή του από τα μνημόνια βρεθήκαμε στο βράδυ των μεγάλων μαχαιριών όπου αποκαλύφθηκε η παιδική χαρά των ανθρώπων του Μαξίμου που από την αρχή έπαιζαν μπλόφα την τύχη και την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού!!! Η κατάληξη γνωστή…. υπογράφουν ένα τρίτο μνημόνιο με προαπαιτούμενα των δυο προηγούμενων.
Την επομένη ζούμε ιστορικές στιγμές… μια «αριστερά» να υπερασπίζεται το δικό της μνημόνιο από τα προηγούμενα των δεξιών.. έναν πρωθυπουργό να λέει δημόσια ότι εκβιάστηκε και δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των όσων υπογράφει.. Οι παραιτήσεις και αποκαθηλώσεις όλων όσων αντιστέκονται είναι πρωτοφανής για μια κυβέρνηση μόλις έξη μηνών.. Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό ριζοσπαστικό κίνημα σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα γίνετε με πρωτόγνωρες διαδικασίες… και μέσα σε όλα αυτά τα τσοντοκάναλα από κοντά… δεν χάνουν την ευκαιρία μετά το στραπατσάρισμα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του Ποτάμι… αρπάζουν τον τσαλακωμένο πρωθυπουργό και σε χρόνο ρεκόρ τον αναδεικνύουν ως έναν νέο ηγέτη της χώρας που θα ηγεμονεύει το μαγαζί για τα επόμενα είκοσι χρόνια … Οι επιθέσεις ενάντια σε εκείνους που αντιστέκονται είναι απίστευτες… Πρέπει να απαξιωθούν στην συνείδηση του λαού… Έτσι και ηγέτη θα έχουνε και τα μελλοντικά προβλήματα με τους αντιρρησίες θα περιοριστούν σε μια επικίνδυνη και περιθωριακή ομάδα που σχεδίαζε να φέρει την χώρα στον γκρεμό!!!!
Απίστευτα πράγματα αλλά έτσι ωμά το λένε τα τσοντοκάναλα… δηλαδή δεν καταλάβαμε… ο Λαφαζάνης… Βαρουφάκης… Κωνσταντοπούλου κλπ… πραξικοπηματικά θα μας έβγαζαν από την Ευρώπη και το ευρώ ;;; ιστορίες για ηλιθίους…

Παράλληλα τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί… υπάρχει και η πρόεδρος της βουλής… Και εδώ είναι αποκαλυπτικά τα όσα συνέβησαν σε προγενέστερο χρόνο… όταν ενοχλημένοι οι γερμανοί από τις πρωτοβουλίες της προέδρου βλέπε… οι γερμανικές αποζημιώσεις … το κατοχικό δάνειο… οι έρευνες για τα σκάνδαλα… η Ζήμενς… το δημόσιο χρέος κλπ, βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο αποδόμησης της κ Κωνσταντοπούλου…. Την σκυτάλη αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός κ Α. Σαμαράς που με τρόπο απαράδεκτο να επιτίθεται και να απειλεί την πρόεδρο με φράσεις πεζοδρομίου. Από κοντά και πάλι τα τσοντοκάναλα, με στημένες ιστορίες βλέπε βενζινάδικα κλπ.
Έτσι ερμηνεύετε η σταδιακή αποστασιοποίηση του Μαξίμου από την πρόεδρο… γεγονότα όπως η σπέκουλα του διορισμένου από τον Τσίπρα υπουργού κ Πανούση προκαλούν ερωτηματικά σε εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν τα ψιλά γράμματα…
Συμπέρασμα η μεταστροφή του Τσίπρα και της ηγετικής ελίτ του Μαξίμου είχε ξεκινήσει προ πολλού αλλά προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο και την ελαχιστοποίηση των πολιτικών επιπτώσεων…
Τελικά όταν συμβιβάζεσαι και έχεις τα τσοντοκάναλα με το μέρος σου όλα γίνονται ευκολότερα και πολιτικά διαχειρίσημα…
Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα δικαιώσουν τις επιλογές του πρωθυπουργού ή θα τον στείλουν και αυτόν μαζί με τους άλλους… Το βέβαιο είναι ότι η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον μεγαλύτερο πολιτικό φελλό που πέρασε ποτέ από την χώρα..

To Top