Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δήμος Φλώρινας: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση χώρου πρώην ζωολογικού κήπου

   Στην υπογραφή της σύμβασης «Ανάπλαση Χώρου πρώην Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας», προέβη ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τον ανάδοχο του έργου κ. Στέφανο Πατεγάκη, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 στο Δημαρχείο Φλώρινας.
   Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης πράξης με τίτλο «Innovative educational programmes enhancing the environmental resources of the cross-border region Pelagonija/Florina» (Πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα ενίσχυσης των περιβαλλοντικών πόρων της διασυνοριακής περιοχής Πελαγονίας – Φλώρινας), με ακρωνύμιο «ZOO Innovative», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2007-2013.

   Οι εταίροι που συμμετέχουν στο έργο είναι ο Δήμος Φλώρινας και η ΑΝΦΛΩ από την Ελλάδα και ο Δήμος Μοναστηρίου, η Αναπτυξιακή «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» και ο Ζωολογικός Κήπος του Μοναστηρίου από τη FYROM.

   Σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του χώρου του πρώην ζωολογικού κήπου Φλώρινας, με στόχο την επαναλειτουργία του για την προβολή της φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

   Οι παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν, ενδεικτικά αφορούν:
   την κατασκευή λιθόστρωτου,
   την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων,
   την κατασκευή ξύλινων περιφράξεων,
   τη διαμόρφωση του υπάρχοντος κτιρίου της εισόδου, για χώρο γραφείων, κυλικείου, συνεδριακό και controlroom,
   τον εκσυγχρονισμό των WC,
   την κατασκευή ενός νέου μικρού κτιρίου στην είσοδο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φύλακα και έκδοσης εισιτηρίων,
   την κατασκευή παιδικής χαράς,
   την επισκευή και επαναλειτουργία της μίας υδατοδεξαμενής, για τη φιλοξενία υδρόβιων πτηνών,
   την τοποθέτηση τοίχου αναρρίχησης,
   την επισκευή των υφιστάμενων κλουβιών που θα φιλοξενήσουν οικόσιτα ζώα,
   την κατασκευή βοτανικού κήπου, με την παράλληλη κατασκευή καμπύλων διαδρομών για την περιήγηση των επισκεπτών,
   την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

   Το αρχικό κόστος του έργου ανερχόταν στο ποσό των 304.482,30€, όπου μετά τη σχετική έκπτωση του ανάδοχου, η τελική αξία του είναι 171.733,19€.

   Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγα Μούσιου- Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Απιδόπουλος, Άρης Αριστείδου, Άκης Καραγκιοζίδης, Μιχάλης Καρακόλης και Χρήστος Μπαρδάκας, οι Πρόεδροι του Νομικού Προσώπου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας κ.κ. Παναγιώτης Μαβίδης και Νίκος Ευαγγέλου, η Γενική Διευθύντρια της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτα Ρίζου, καθώς και οι τεχνικοί σύμβουλοι και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

   Υπογραφή σύμβασης Δήμου Φλώρινας για ζωολογικό κήπο Υπογραφή σύμβασης Δήμου Φλώρινας για ζωολογικό κήπο (1) Υπογραφή σύμβασης Δήμου Φλώρινας για ζωολογικό κήπο (2)

   To Top