Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Προειδοποιήσεις στους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση

Με νέες προειδοποιήσεις επανέρχεται ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης προς τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού  καθώς τους στέλνει εκ νέου μήνυμα ότι όσοι κάνουν επίσχεση ενδέχεται να χάσουν τις συβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί από σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ξεκινάνε επίσχεση καθώς όπως ανακοίνωσαν  παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες επισκέψεις και την ίδια ώρα βρίσκονται υπόλογοι χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα υπεράσπισης ή ατομικής έφεσης, εξαιτίας των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων του ελεγκτικού μηχανισμού.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αργά το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει « ότι, όσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από 08.06.2016 να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει να αποστείλουν στη Δ/νση Συμβάσεων στο fax 210-8110635, καθώς και να την κοινοποιήσουν στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕΔΙ για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.»

Παράλληλα καλεί τους ασφαλισμένους  να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 8110603-210 8110604-210 8110613 προκειμένου να αναφέρουν «τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού».

Η ΕΝΙ –ΕΟΠΥΥ καθησυχάζει τον κλάδο για την προγραμματισμένη από 08/06/2016 επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ τονίζοντάς «πως  δεν προκύπτουν θέματα νομιμότητας της επίσχεσης ή πειθαρχικής απειλής κατά των ιατρών. Η εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ισχύει ως έχει».

Πληρωμές

Παράλληλα  ο κ. Μπερσίμης επισημαίνει ότι – μέχρι την Τρίτη – προχώρησε σε ενταλματοποίηση – αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης (στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους).

Η συγκεκριμένη ενέργεια όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση αφορά τις εξής κατηγορίες παρόχων:

Συμβεβλημένους Ιατρούς (για ιατρικές επισκέψεις)

Συνολικά έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 ιατρούς, ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών.

Στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.

Φυσικοθεραπευτές

Συνολικά έχουν ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές, ποσοστό 81%.

Τέλος τονίζει πως «ο σχεδιασμός του προγράμματος πληρωμών  από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση έκδοση ενταλμάτων αποζημίωσης προς τους παρόχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για τις Ιδιωτικές Κλινικές.»

ΠΗΓΗ:

To Top