Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πρόσκληση σε γαστρονομικό συμπόσιο υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κοζάνης από τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Για 4η χρονιά η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις» συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Eνόψει των Χριστουγέννων και έχοντας ως στόχο την οικονομική ενίσχυση του ΚοινωνικούΠαντοπωλείου Κοζάνης καλεί όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στoν Δήμο μας  να συμμετάσχουν στο γαστρονομικό γευστικό συμπόσιο που θα διοργανωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή από τις 5.50 έως τις 8.30 μ.μ. στον 2ο όροφο της Στρατιωτικής Λέσχης Κοζάνης

Ο Καλλικρατικός Δήμος Κοζάνης παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό γαστρονομικό καμβά, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ζουν και δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης.

Πιστεύοντας ότι η παραδοσιακή κουζίνα του κάθετόπου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πτυχές της πολιτιστικής του ταυτότητας, αλλά και ενοποιητικό στοιχείο διαφορετικών εθνικοτοπικών χαρακτηριστικών, η εκδήλωσή μας, πέρα από τον αλληλέγγυο χαρακτήρα της, θέτει ως στόχο και την ανάδειξη αυτού του ιδιαίτερου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του Δήμου μας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως στοιχείο γνωριμίας, αλληλεπίδρασης, και αλληλοαποδοχής μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται τον ίδιο τόπο.

Με όχημα την πολυπολιτισμική κουζίνα του τόπου μας λοιπόν σας καλούμε να συμμετάσχετε σε ένα συμπόσιο ποικίλων αρωμάτων και γεύσεων βάζοντας και σεις την δική σας ιδιαίτερη πινελιά με τα χαρακτηριστικά τοπικά παραδοσιακά σας εδέσματα. Το συμπόσιο θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και διαγωνισμό μαγειρικής για την ανάδειξη του καλύτερου πιάτου. Στον διαγωνισμό μαγειρικής μπορεί να συμμετάσχουν και μεμονωμένοι πολίτες.

Ας πάρουμε όλοι μαζί μια γευσιγνωστική πρόγευση Χριστουγέννων !

Σας περιμένουμε όλους, συλλογικούς φορείς, αλλά και μοναχικούς λάτρεις του καλού φαγητού!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με

Τασοπούλου Ελένη τηλ: 6976511586, Φτάκα Φανή 6993894700

To Top