Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

«Ανοιχτά Σχολεία με ασφάλεια»

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα σχολεία φέτος από το ξεκίνημα τους λόγω του covid 19 , και λόγω της ανησυχίας που εκφράζεται από πλευράς γονέων αναλήφθηκε πρωτοβουλία για συνεργασία όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης της Κοζάνης όπου μέσω δύο τηλεδιασκέψεων συστάθηκε η Άτυπη Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης  με εκπροσώπους από τα Δημοτικά  1ο, 2ο, 3ο-4ο, 5ο-15ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 13ο,14ο, 17ο, 18ο, 19ο, Χαραυγής. Επιθυμία είναι να συσταθεί και επίσημη Ένωση Γονέων του Δήμου Κοζάνης.

Με πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στον Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης συναντήθηκαν στις 29-10-2020 διαδικτυακά οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου κ. Νίκου Νικολάου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του κ. Χάρη Τσεβεκίδη και την Γραμματέα του συλλόγου κα. Θεανώ Κουτσιμανή, ενώ από μέρους της πρωτοβάθμιας ,της οποίας η συνεργασία κρίνεται επιθυμητή και απαραίτητη, δεν παρέστη εκπρόσωπος.

Θεμέλιος λίθος στην τηλεδιάσκεψη η ειλικρινής πρόθεση για συνεργασία με στόχο την εξεύρεση των λύσεων που θα λειτουργήσουν προληπτικά και θα περιορίσουν τη διασπορά του covid -19 στα σχολεία της πόλης. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων μεταφέροντας τις ανησυχίες τους τοποθετήθηκαν αιτούμενοι την ασφάλεια και την απολύμανση στους χώρους των σχολείων, την επάρκεια σε καθαρίστριες, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού, τις άμεσες εκταμιεύσεις των επιταγών από τη Σχολική Επιτροπή προς τις σχολικές μονάδες. Επίσης διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση όταν υπάρχει κρούσμα covid-19 σε σχολείο, την αναζήτηση κονδυλίων, την εκπαίδευση των μαθητών για επαρκή καθαρισμό του προσωπικού τους χώρου, την βελτίωση των συνδέσεων των σχολικών μονάδων στο ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων ίντερνετ λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Δήμου και δεσμεύτηκε για την δημιουργία ανοικτού διαύλου επικοινωνίας αλλά και την Στήριξη και Λήψη κοινών πρωτοβουλιών .Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε παρόν και διαθέσιμος να συμπαρασταθεί σε όλες τις δράσεις των Συλλόγων Γονέων.

Στο άμεσο μέλλον συμφωνήθηκε με συντονισμό του Δήμου Κοζάνης να διεξαχθεί δια ζώσης συνάντηση τηρουμένων των αποστάσεων για τον covid-19 για την επίλυση των θεμάτων ευθύνης του Δήμου.

Ως γονείς ζητάμε την αρωγή όλων των αρμοδίων φορέων και τη συνεχή συνεργασία ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα λόγω των νέων συνθηκών.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο , το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Ιατρικό Σύλλογο για τον πολύτιμο χρόνο τους και δηλώνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που έγινε την Πέμπτη 29/10/2020.

Αναμένουμε εκ νέου πρόσκληση από μέρους της Δημοτικής Αρχής σε ένα διευρυμένο τραπέζι συζητήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς παραμένοντας ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς η πανδημία εξελίσσεται και τα χρονικά περιθώρια για δράση στενεύουν.

Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κοινή μας προσπάθεια.

To Top