Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Σ. Κατσέλας: Με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην τοπική κοινότητα της Καλαμιάς

Με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην τοπική κοινότητα της Καλαμιάς είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστούν τα εξής:

Σε καμία περίπτωση η απόφαση στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι δηλώσεις του περιφερειάρχη στην τοπική κοινότητα της Καλαμιάς δεν μεταφράζονται ότι έχουν ergaomnesδηλαδή έναντι παντών δεσμευτική νομική ισχύ.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας εδραίωσαν την πεποίθηση, τόσο μέσω των επίσημων δηλώσεων όσο και μέσω της αποχής – για σχεδόν μία εβδομάδα – των εργασιών ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες θα εκκινήσουν μετά την έκβαση της δίκης των ασφαλιστικών μέτρων.

Επομένως ως προς τα αποδιδόμενα σε αυτούς αδικήματα το μόνον βέβαιο είναι ότι δεν πίστευαν ότι τελούν κάποια παράνομη ενέργεια.

Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ότι η κατάθεση της αίτησης  ασφαλιστικών μέτρων εν μέσω της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων λόγω των εθνικών εκλογών θα προϋπέθετε ειδική τεκμηρίωση και απόδειξη του κατεπείγοντος της εν λόγω υπόθεσης στοιχείο που με δεδομένη την παύση των εργασιών για το κρίσιμο χρονικό διάστημα καθιστά ιδιαίτερα αμφίβολη τη χορήγηση άδειας για την κατάθεσή της.

Τέλος, υπογραμμίζεται εκ νέου ότι οι κάτοικοι της Καλαμιάς αγωνίζονται για τα αναφαίρετα συνταγματικά τους δικαιώματα, δηλαδή για την αξία τους ως ανθρώπινα όντα, για το δικαίωμα στην με ποιοτικούς όρους διαβίωση καθώς και για το δικαίωμα στην προστασία της ιδιοκτησίας τους τα οποία με τους υφιστάμενους όρους βάλλονται και τίθενται σε αμφιβολία.Και μόνο η αμφισβήτηση αυτών καθιστά τον αγώνα τους ΔΙΚΑΙΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

 

Με εκτίμηση,

Κατσέλας Στέργιος

To Top