Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα υγείας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Συνάντηση στο υπουργείο Υγείας

   Οι άμεσες τοποθετήσεις παθολόγων και παιδιάτρων για τις κλινικές των Νοσοκομείων «Μαμάτσειο» και «Μποδοσάκειο» τέθηκαν ως προτεραιότητα κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με αντιπροσωπεία φορέων στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Μίμης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης και Γιώργος Ντζιμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας.

   Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης θέσεων για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τόνισε ότι μέσα από τη νομοθέτηση της αύξησης του χρόνου παραμονής των επικουρικών γιατρών από 12 μήνες σε 3 χρόνια θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό ζήτημα.

   Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου την πρόταση που έχει εκπονήσει η Αντιπεριφέρεια Υγείας για τον Υγειονομικό Χάρτη, που αποτελεί ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την αναδιάρθρωση και τον υγειονομικό ανασχεδιασμό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΚΑΒ. Η πρόταση της Περιφέρειας είναι πλήρους αποδοχής από το υπουργείο Υγείας, ενώ ο υπουργός τόνισε ότι θα τεθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει πιλοτικά για να εφαρμοστεί και στο σύνολο της χώρας.

   Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει δυναμικά στο συντονισμό του συλλαλητηρίου για την υγεία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη, ενώ δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί και να ασκεί πιέσεις για την επίλυση των θεμάτων των νοσοκομείων και των δομών υγείας συνολικά, προτείνοντας λύσεις.

   Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας (1) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας (2)

   To Top