Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

«Σπάρτακος»: Στον επόμενο τόνο η ώρα στη Δυτική Μακεδονία πρέπει και θα είναι η ώρα της ανάπτυξης

   ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ

   Για έναν τόπο που επί 65 και πλέον χρόνια, έδωσε και δίνει στη ΔΕΗ πολλά πολλά περισσότερα πράγματα από τον λιγνίτη (τον θησαυρό δηλαδή της Ελληνική γης και Εθνικό μας καύσιμο), είναι άδικο να αποκομίζει σήμερα το αίσθημα της ανασφάλειας, της στασιμότητας, της κρισιμότητας και της αβεβαιότητας, που δημιούργησαν δυσλειτουργίες του παρελθόντος και οι τρέχουσες συνθήκες.

   Ο ρόλος που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καλούμαστε να παίξουμε, σε ένα τοπίο ραγδαία μεταβαλλόμενο, με σημαντικότατες προεκτάσεις και επιρροές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, είναι σοβαρότατος, με υψηλό δείκτη δυσκολίας και καλούμαστε να τον αναλάβουμε… χθες.

   Με στόχο να δημιουργηθεί μία ξεκάθαρη εικόνα επί του πλάνου Ενεργειακού Σχεδιασμού αλλά και με στόχο να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης ενός εποικοδομητικού διαλόγου (μέσα από την διατύπωση θέσεων, προτάσεων, αντιθέσεων, σκέψεων) που θα συνδράμει στην βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και στη δημιουργία προοπτικών, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχώρησαν στη συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα «Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη – Δυτική Μακεδονία ώρα μηδέν».

   Έχοντας ως γνώμονα, πλέον, τα όσα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ειπώθηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας, το επόμενο βήμα φαντάζει περισσότερο αισιόδοξο, αρκεί να υπάρξει ΕΝΙΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

   Στη Δυτική Μακεδονία ούτε θέλουμε, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ η ΩΡΑ να είναι «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

   Στη Δυτική Μακεδονία η ώρα της ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ και της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, πρέπει να αρχίσει να ξαναχτυπά. Από αύριο κιόλας.

   •  Δίνουμε αγώνα για να στηριχθεί η ΔΕΗ, δίδουμε αγώνα για να στηριχθεί ο λιγνίτης (ο ρόλος του λιγνίτη στην παραγωγή της ΔΕΗ και του Ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος εξακολουθεί να είναι κρίσιμος και καθοριστικός και το ρόλο αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τον διατηρήσουμε), δίνουμε αγώνα για να στηριχθεί η τοπική κοινωνία, δίνουμε αγώνα για να στηριχθεί η Εθνική Οικονομία.
   •  Δίδουμε βαρύτητα στην επανεκτίμηση προτεραιοτήτων.
   •  Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση να ακολουθήσει τα σωστά βήματα

   Ένα είναι σίγουρο: Απαιτείται ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ που θα συνδυάζει παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

   Ημερίδα Σπάρτακος (1) Ημερίδα Σπάρτακος (2) Ημερίδα Σπάρτακος (3) Ημερίδα Σπάρτακος (4) Ημερίδα Σπάρτακος (5) Ημερίδα Σπάρτακος (6)

   To Top