Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου με τη γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Σαββαΐδου είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου, για το θέμα της εξαίρεσης από τον ΕΝΦΙΑ οικισμών της Κοζάνης και των Γρεβενών, οι οποίες με τον σεισμό του 1995 υπέστησαν μεγάλες ζημίες και εκδόθηκαν τα ΦΕΚ μετεγκατάστασης.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της εξαίρεσης από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων της Ποντοκώμης του Νομού Κοζάνης, οι οποίοι δεν έχουν- όχι με δική τους ευθύνη- ακόμη μετεγκατασταθεί, όπως και των κατοίκων των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και των Αναργύρων του Νομού Φλώρινας, που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση.

Η κ. Σαββαΐδου ενημέρωσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών τη θετική ρύθμιση των παραπάνω ζητημάτων, ωστόσο πρόσθεσε πως η ίδια δεν έχει νομοθετική αρμοδιότητα και ότι αυτό «είναι πολιτική απόφαση».

Για το ίδιο θέμα, δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση της Ε. Ουζουνίδου με τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών, καθώς τα δυο κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στο Παρίσι στο πλαίσιο των επαφών με την Τρόικα. Ωστόσο, συνάντηση των δυο πλευρών, για το θέμα, αναμένεται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα.

To Top