Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνάντηση του βουλευτή Κοζάνης κου Ντζιμάνη με τον Υπουργό Άμυνας κο Καμμένο

Την Παρασκευή 06-11-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Κοζάνης κ. Γεωργίου Ντζιμάνη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο  Καμμένο. Ο βουλευτής κ. Ντζιμάνης αντιστράτηγος εν αποστρατεία, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν «οι κοινές αξίες, και αρχές και η κοινή πεποίθηση πως η χώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ισορροπίας στην περιοχή».

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως και θέματα αναδιοργάνωσης των δομών του ελληνικού στρατού, τόσο σε έμψυχο, όσο και άψυχο υλικό, ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, συζητήθηκε το τεράστιο ζήτημα του μεταναστευτικού. Το μεταναστευτικό δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα, που λόγω γεωγραφικής θέσης είναι πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων, αλλά είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα. Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συντονισμό.

Για αυτό, και απαιτείται η διαρκής ενίσχυσή της Εθνικής Άμυνας, και η αξιοποίηση της γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

To Top