Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για λαθρεμπορία οινοπνευματωδών ποτών & τσιγάρων

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πάταξη της λαθρεμπορίας πραγματοποιήθηκαν στην Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν -570– αδασμολόγητες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, -6.820- λαθραία τσιγάρα και χρηματικό ποσό -6.936- ευρώ

Χθες, (17-12-2017) απογευματινές και βραδινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένοι και συντονισμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 76 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το βράδυ σε περιοχή της Κοζάνης, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Ελέγχων Πολυμύλου Κοζάνης, συνέλαβαν 58χρονο ημεδαπό, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, γιατί σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, βρέθηκαν -366- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν χρηματικό ποσό -6.936,33- ευρώ και -5- ιδιόχειρα σημειώματα στα οποία αναγράφονταν διάφορα αλκοολούχα ποτά σε αντιστοιχία με ποσά και κωδικούς, ενώ σε έρευνα σε οικία στην Κοζάνη, βρέθηκαν άλλες -204- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Παράλληλα, χθες το απόγευμα σε περιοχή της Εορδαίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνέλαβαν 76χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε, αλλά και σε έρευνες στην οικία και σε αποθήκη του, βρέθηκαν συνολικά -6.740- τσιγάρα (χύμα και σε πακέτα), τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ενδεικτική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον, χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, δυο 19χρονοι και ένας 18χρονος, γιατί σε έλεγχο που τους πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν να κατέχουν -12- συσκευασίες καπνού των -50- γραμμαρίων έκαστη και -4- λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -570- αδασμολόγητες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών,
  • 6.820- αδασμολόγητα τσιγάρα,
  • -12- συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -600- γραμμαρίων,

  • το χρηματικό ποσό των –6.936,33- ευρώ,

  • -5- ιδιόχειρα σημειώματα, σχετικά με την παράνομη διακίνηση των ποτών και

  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Προανάκριση για τις τρεις (3) υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Κοζάνης και Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Επισημαίνεται ότι, οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονία, με στόχο την προστασία των καταναλωτών, των πολιτών που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, αλλά και την προστασία των δημοσιονομικών συμφερόντων.

To Top