Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΜΕ Ο Χ Ι

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι ένα πρωτόγνωρο Δημοκρατικό γεγονός για τον Ελληνικό που καλείται να αποφασίσει για την στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Καλείται να ορθώσει το ανάστημά του και να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπρέπειά του. Μία αξιοπρέπεια που πέντε χρόνια τώρα την έχουν τσαλαπατήσει όλοι οι ξένοι και ντόπιου θεσμοί και παράγοντες που σήμερα ασκούν κάθε είδους τρομοκρατία στον Ελληνικό λαό προκειμένου να ψηφίσει ΝΑΙ ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την εφαρμογή των πολιτικών και των μνημονίων που μας έφθασαν στο ακραίο σημείο όπου βρισκόμαστε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Όλοι αυτοί που μας βομβαρδίζουν καθημερινά από τα ΜΜΕ για το πόσο η χώρα κινδυνεύει από το ΟΧΙ και πόσο αναγκαίο είναι να ταυτιστούμε με τους δανειστές τοκογλύφους δίνοντας γη και ύδωρ σε αυτούς που έχουν καταλύσει την έννοια της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας των λαών. Είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι για το καλό του λαού θα πρέπει να ξεπουληθεί η ΔΕΗ και ό,τι άλλο έχει αξία σε αυτή τη χώρα για να μπορέσουμε (δήθεν) να ξεπληρώσουμε το χρέος προς τους δανειστές. Ένα χρέος –που αν δεν πράξουμε το αυτονόητο- ποτέ δεν θα ξεχρεωθεί και θα ακολουθείται από συνεχόμενα μνημόνια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Σκεφτείτε που βρισκόταν η ΔΕΗ πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Νομοθετημένο το ξεπούλημα της «Μικρής ΔΕΗ» και του ΑΔΜΗΕ όπως και το 17% των μετοχών της μητρικής ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ. Όλα αυτά μετά τις εκλογές παγώσανε και με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΑΠΕΝ περιμέναμε το Νομοσχέδιο που θα τα ακύρωνε.
Με ένα ΝΑΙ την Κυριακή θα ξανάρθουμε στην προτεραία κατάσταση. Οι προσλήψεις νέου προσωπικού θα γίνουν όνειρο θερινής νυκτός

Για αυτό, την Κυριακή λέμε ΟΧΙ

ΟΧΙ Για να μην ξαναφέρουμε τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ
ΟΧΙ Για να μπορέσουμε να ξαναδιεκδικήσουμε προσλήψεις για την περιοχή
ΟΧΙ Για να μπορέσουμε να ξανά απαιτήσουμε ΣΣΕ
ΟΧΙ Για να μην τροφοδοτούμε ένα επώδυνο χρέος που ποτέ δεν ξεχρεώνεται και θα μας δένει συνεχώς με νέα μνημόνια
ΟΧΙ Γιατί θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας στερούν και θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που επιλέγουμε το πώς θα είναι η ζωή μας.
ΟΧΙ Για να ξαναδημιουργήσουμε προϋποθέσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
ΟΧΙ Για να μην έχουμε μισθούς και συντάξεις της πείνας
ΟΧΙ Για να μπορέσουμε να έχουμε δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο
ΟΧΙ Για μία Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας των λαών της.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε τη θέση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που δε δίστασε, ελαφρά τη καρδία, να ταχθεί με το μέρος των δανειστών. Η θέση τους αυτή μόνο ντροπή μπορεί να μας προκαλεί, σαν εργαζόμενοι που είμαστε.
Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν σαφή θέση. Εξάλλου πριν από μόλις 3 μήνες, στις εκλογές του Συνδικάτου μας, δεσμεύονταν στους συναδέλφους ότι θα δώσουν αγώνες μέχρις εσχάτων προκειμένου να επανέλθει η επιχείρηση στην προηγούμενη κατάστασή της. Αγώνες για να επανέλθουν η ΣΣΕ και όλα αυτά που πέντε χρόνια τώρα μας έχουνε πάρει καταστρέφοντας τη ζωή μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Συμμετέχουμε δυναμικά στην διαδικασία ψηφοφορίας της Κυριακής και ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΟΧΙ
Η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά ή οτιδήποτε άλλο δεν εξυπηρετούν τίποτα παρά μόνο προσδίδουν στο ΝΑΙ, τάσσονται υπέρ των δανειστών και υποθηκεύουν το μέλλον μας.

ΜΕΤΑ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

To Top