Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Κατερίνα Δαδαμόγια στο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EIT Food Government Excecutive Academy

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Κατερίνα Δαδαμόγια στο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EIT Food Government Excecutive Academy που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στο τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EIT Food Government Excecutive Academy που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας eit Food (https://www.eitfood.eu/) , μέσω εκπροσώπησης απο την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Δαδαμόγια Κατερίνα. Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει τη διάχυση γνώσεων σχετικά με τις τελευταίες  τάσεις και καινοτομίες στο χώρο των τροφίμων και να αναπτύξει δεξιότητες που απαιτούνται για επιτυχή διαπεριφερειακή συνεργασία στον τομέα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 33 επιλεγμένοι εκπρόσωποι απο 13 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι προέρχονται απο δημόσιους φορείς χάραξης στρατηγικής αλλά και έρευνας γύρω απο τον κλάδο των τροφίμων. Η εκπαίδευση περιελάμβανε εισηγήσεις απο εκπροσώπους κορυφαίων  εταιρειών του κλάδου (DANONE, PepsiCO, Venturis HoReCa, Bioazul  κ.α.) και αρκετές ώρες ομαδικής εργασίας με σκοπό την αποτύπωση καινοτόμων ιδεών που μπορούν να αποτελέσουν μελλοντικές προτάσεις συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων.

Οι εργασίες του προγράμματος θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2020 με παρουσιάσεις ολοκληρωμένων προτάσεων προς το eit Food.

To Top