Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Ξεκινούν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις των εγκαινίων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Ξεκινούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις των εγκαινίων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις των εγκαινίων δημιουργήθηκαν για τους μαθητές δημοτικών σχολείων ώστε να τους κινήσουν το ενδιαφέρον να επισκεφθούν την βιβλιοθήκη αλλά και να γίνει για τους ίδιους ένας χώρος μάθησης και ψυχαγωγίας.

Έτσι από το πρωί της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης καλεί τους μαθητές να παρευρεθούν στον χώρο της κεντρικής εισόδου της βιβλιοθήκης.

Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ηλεκτρονικό ψηφιδωτό με φωτογραφίες μαθητών, το οποίο έχει ως στόχο της την ψυχαγωγία αλλά και την ενημέρωση των παιδιών. Η εικόνα θα σας εντυπωσιάσει!

Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο με την βοήθεια της μουσικού Αναστασίας Τοπάλη, οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Έτσι μέσα από τις ευχάριστες αυτές δραστηριότητες τα παιδιά θα αγαπήσουν το βιβλίο και ταυτόχρονα θα ψυχαγωγηθούν.

Η εκδήλωση αυτή έχει τίτλο ‘Διαβάζω το αγαπημένο μου παραμύθι’ και συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 05.10.2018, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, στον χώρο της κεντρικής εισόδου της βιβλιοθήκης.

Λογοτεχνικός περίπατος

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα της Παρασκευής με τον λογοτεχνικό περίπατο σε βιβλιοπωλεία της Κοζάνης που θα ξεκινήσει στις 18.00. ώρα.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συμμετέχει στη γιορτή, με τη Θεατρική του Ομάδα «H ΠOΛH ΣTH ΣKHNH» να διαβάζει κείμενα.

Επιμέλεια Κειμένων: Γιώργος Δελιόπουλος, συγγραφέας, φιλόλογος, αρχαιολόγος.

Διαβάζουν οι: Aλεξία Αντωνιάδου, Φωτεινή Γούλκα, Φώφη Ζαγορίτου, Σόνια Kούτσιανου, Bάια Λαμπροπούλου, Tάνια Πάκου, Bάσω Παπαθανασίου, Xάρης Σισμανίδης.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Βιβλιοπωλείο Πάπυρος: 6 – 7 μ.μ. «Στου βιβλιοπωλείου τη γωνιά παραμύθι αρχινά» (για παιδιά 3-5 ετών) Διαβάζουν: η Σόνια Κούτσιανου και η Τάνια Πάκου.

Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης: 6 – 7 μ.μ. «Ήρθε η ώρα που λαλεί το γλυκόλαλο πουλί» (για παιδιά από 5-10 ετών). Διαβάζουν: η Φωτεινή Γούλκα και η Βάια Λαμπροπούλου. Στο ακορντεόν η Δέσποινα Νταβατζή.

Βιβλιοπωλείο Στοά: 6 – 7 μ.μ. «Ανά τας οδούς και τας ρίμας της Κοζάνης: Ένα λογοτεχνικό ταξίδι στην Ιστορία της πόλης» Διαβάζουν: η Φώφη Ζαγορίτου και η Βάσω Παπαθανασίου.

Βιβλιοπωλείο Συνεταιριστικό: 6 – 7 μ.μ. «Ας γελάσω: Μια ιστορία αμαρτίας και αγιοσύνης του Μ. Καραγάτση». Διαβάζουν: η Αλεξία Αντωνιάδου και ο Χάρης Σισμανίδης.

Public: 8 – 9 μ.μ. «8 σύγχρονες λογοτεχνικές φωνές της Κοζάνης». Διαβάζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Δηπεθε Κοζάνης «Η πόλη στη σκηνή» Αλεξία Αντωνιάδου, Φωτεινή Γούλκα, Φώφη Ζαγορίτου, Σόνια Κούτσιανου, Βάια Λαμπροπούλου, Τάνια Πάκου, Βάσω Παπαθανασίου, Χάρης Σισμανίδης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

To Top