Υλικά συνταγής για 4 άτομα
1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
10 πιπεριές χρωματιστές
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι/σκόρδο
Το σπεντζοφάι είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας, αγαπητό και στους Ιταλούς!
Το σπεντζοφάι γίνεται και με φασόλια γίγαντες σε κάποια παραλλαγή τα οποία προσθέτουμε στο τέλος βρασμένα.
Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλλες και τηγανίστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τις βγάλετε από το τηγάνι για να στραγγίσει το λάδι τους, προσθέστε λάδι αν χρειαστεί και ψήστε τα λουκάνικα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί το σύνολο των υλικών μέχρι να πήξει η ντομάτα.
Το σπεντζοφάι σερβίρεται ζεστό.
Καλή σας όρεξη!