Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Με στόχο τον εκλεκτικισμό – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Το μυστικό στη διακόσμηση είναι να δημιουργείτε ισορροπία και αρμονία στο χώρο που θα σχεδιάσετε για να ζείτε. Είναι δημιουργικό και όμορφο να συνυπάρχουν έπιπλα και αντικείμενα διαφορετικού στυλ για να επιτευχθεί ένα mix n’ match στυλ.
   Ο εκλεκτικισμός στη διακόσμηση έχει επανέλθει δυναμικά σε όλους τους χώρους του σπιτιού αλλά και της επαγγελματικής στέγης.
   Ένας απλός τρόπος για να εντάξετε ένα παλιό κομμάτι σε πιο μοντέρνο χώρο είναι να το μεταμορφώσετε. Πολλές φορές το χρώμα δίνει τη λύση.

   Brightly-Paint-Painted-Chair-Seen-at-Spring-Tumbr
   Μια παλιά πολυθρόνα βαμμένη σε φλούο απόχρωση, ένα vintage χειροποίητο σύνθετο σαλονιού βαμμένο λευκό σε καθιστικό με πιο αυστηρές και λιτές γραμμές. Για τις μεταμορφώσεις των επίπλων ή των διακοσμητικών σας θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να μην καταστραφεί ή δεν επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
   Ένα καινούργιο ύφασμα μπορεί να εκσυγχρονίσει έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα. Ένα παλιό σερβίτσιο με σχέδια θα αναδειχθεί πάνω σε μια τραπεζαρία λευκή ή απλή ξύλινη με διαφανείς καρέκλες. Μια σκαλιστή κορνίζα σε απλό μαύρο τραπεζάκι. Ένα παλιό σαλόνι σε ασπρόμαυρο μοντέρνο χαλί. Ένα κρεβάτι με αυστηρά κοψίματα σε συνδυασμό με σκαλιστά χρυσά κομοδίνα. Κιλίμια χρωματιστά, χειροποίητα, με μια έθνικ διάθεση τοποθετούνται σε μοντέρνα σαλόνια και τραπεζαρίες. Μπορεί και να τα βρείτε στις ντουλάπες της γιαγιάς και θα είναι πάντα μοναδικά κομμάτια.

   rdeco_transitional
   Μαζέψτε λοιπόν τους μικρούς σας θησαυρούς, αντικείμενα δηλαδή που αγαπάτε σαν να τα διαλέξατε για να σταθούν μόνα τους στο χώρο, και αφού τελειώσετε με την εσωτερική αρχιτεκτονική και διάταξη θα βρείτε τη θέση που τους αρμόζει.
   Μην πέσετε στην παγίδα να βάλετε σε ίδιο ποσοστό παλιό και νέο στο χώρο, δεν είναι απαραίτητο και μπορεί να δείχνει ακατάστατο, η τάξη πάντα βοηθά το χώρο να είναι πιο ελκυστικός.

   photo(9)
   Βρείτε την διακοσμητική αρμονία μέσα από την φαινομενικά αρχική ανισορροπία σχεδίων, χρωμάτων και μεγεθών.
   Mix τα αγαπημένα σας και match για να εκφράζουν την προσωπικότητα και το στυλ σας!
   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών χώρων και Διακοσμήτρια
   koutsosimougeorgia@hotmail.com
   fb page: Georgia Koutsosimou Interior Design Decoration

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top